Especial eleccions al Parlament

per ACN
ACN | Actualitzat el 14/11/2010 a les 18:09h

Espanya, Espanya, Espanya

La selecció catalana, segons Ciudadanos, sí pels partits de costellada, però poca cosa més

Albert Rivera s'ha quedat sense la victòria d'Alonso. Foto: ACN

Ciutadans volia aprofitar el títol mundial de l'asturià Fernando Alonso a la Fòrmula 1. Però mai es pot dir blat fins que estigui al plat i ben lligat. Alonso ha fet una carrera per oblidar i el títol ha estat per Sebastian Vettel. Tant se val. "Mai la marca Espanya havia estat tan ben situada en el mercat", ha considerat el líder del partit, Albert Rivera, que ha lamentat que "alguns l'estiguin dinamitant". Rivera ha defensat les seleccions espanyoles i ha reiterat la seva oposició a la Llei del cinema en un míting a Mataró en el qual ha demanat el vot a aquells ciutadans que, a les eleccions generals, es decideixen pel PSOE o el PP. També ho ha fet l'exdiputat popular Joan López, ara a Ciutadans. Rivera, a més, ha anat un pas més enllà i també ha assegurat que Ciutadans pot ésser la opció d'alguns votants de CiU.

Albert Rivera ha acudit aquest diumenge a Mataró amb la voluntat, explicitada abans de començar un míting, de parlar de cultura. I el seu discurs davant d'un centenar de persones escasses s'ha articulat entorn de la defensa de la "marca Espanya", les seleccions espanyoles, i crítica a la Llei del cinema i a les subvencions a productes culturals que, segons ell, són de "dubtosa qualitat".

"Espanya és una marca que ens interessa", ha defensat Rivera, que ha promès el seu suport a "tots els esportistes que donin suport" a aquesta marca, i ha criticat aquells que, ha dit, la intenten "dinamitar".

Ho ha dit poc abans de cloure el míting, posar-se una samarreta vermella de Ferrari i anar a veure la carrera de Fòrmula 1 d'Abu Dhabi, en la qual Fernando Alonso es podia tornar a proclamar campió del món d'aquest esport. "Ens agrada que un dels nostres guanyi", ha dit Rivera, que també s'ha reivindicat com a seguidor de la selecció espanyola de futbol. "Mai en els 30 anys d'història els espanyols han tingut més en comú que la nit en la qual varem celebrar la victòria de la selecció" en el Mundial de Sud-àfrica, ha opinat.

Per tot això, el candidat ha defensat les seleccions estatals. Ha matisat que les seleccions catalanes poden jugar un paper a nivell "autonòmic", i participar en tornejos amb seleccions d'altres indrets de la Península. Però la seva resposta a si donaria suport a les seleccions catalanes en competicions internacionals és rotunda: "No. No volem que vostès usin l'esport per a construir la seva nació. Nosaltres ja en tenim una", ha dit en referència a aquells que reclamen seleccions catalanes.

L'altra pota sobre la que s'ha recolzat el discurs de Rivera en matèria cultural ha estat la crítica a la Llei del cinema aprovada aquesta legislatura. El polític ha posat en dubte que la demanda de cinema a Catalunya reclami la paritat de l'oferta de films en llengua catalana i en llengua castellana.

També ha considerat que la norma suposa "la imposició d'una ruïna econòmica". "Ens estan imposant un model falsament bilingüe a les nostres cases, i en canvi en l'àmbit públic es promou el català com a única llengua", ha lamentat Rivera. El candidat de Ciutadans s'ha mostrat partidari de digitalitzar els cinemes per tal que es pugui triar en quina llengua fer els passis.

Referències a Internet

Albert Rivera

COMENTARIS

+0
-0
Vettel campió
Anònim, 15/11/2010 a les 03:05
alonso loser
+4
-0
Ostres...
CG, 14/11/2010 a les 23:50
Què fa l'homoAPM veient a l'Alonso en un bareto de barri?
Quin càstig d'home, espero que baixi d'escons i si surten del hemicicle millor que millor.
+1
-0
AUTO DETERMINACION: 37% AUTONOMISME: 37% COLONIALISME: 26%
Anònim, 14/11/2010 a les 23:16
A QUI VOTARÀS?
Nombre d'enquestats: + de 20.000 personas

RCAT 17 %
SCAT 20 %

CYU 28%
ESGUERRDA 6%
ECOLO-XISTES 3%

PPSOE (PP: 2; PSOE: 21) 23%
CYUDADANOS 3%

Font:
http://electoralia.cat/enquestes/
+1
-0
Almogàvers
Socspin de Sants, 14/11/2010 a les 23:00
Potser alguns dels que llegireu això vau participar i guadir d'aquell joc de rol on-line patrocinat per l'Avui: Els Almogàvers. Doncs hi havia un personatge, "Albert el Encertat", que em fa tota la fila de ser l'Albert Rivera. Si més no són bessons ideològicament. Què hi penseu?
+5
-0
Sebastià Betel
Anònim, 14/11/2010 a les 22:30
no ens permeten participar amb les nostres seleccions nacionals catalanes (todavia) però de moment podem disfrutar amb victòries apoteòsiques com la de Vetel avui a la formula1
+2
-0
Demagogs baratos
Anònim, 14/11/2010 a les 22:13
Tant que defensen la llibertat a escollir, no he sentit mai que defensin la llibertat a escollir la selecció nacional. Tant que estan en contra de les multes lingüístiques, només he vist que es queixen quan es demana que es rotuli també en català, però si es demana que es rotuli en espanyol cap problema. En definitiva els nacionalistes catalans som uns mindundis al costat dels nacionalistes espanyols de Ciutadans/PP.
+5
-0
Ecspana
Pereandreu, 14/11/2010 a les 21:37
Us heu fixat que noés capaç ni de mirar la F1 per TV3. Ho fa per la Sexta. és que la TV de Catalunya és massa Nacionalista!!!. Que s'acabi ja, d'una vegada La campanya, i el deixarem d'aguantar aquesta cosa "No Nacionalsta".
+7
-0
PATACADA D'E..HHHPAÑA! XDDD
Anònim, 14/11/2010 a les 21:21
HAHAHA! COM DISFRUTO AVUI AMB LA PATACADA D'ALONSO I PER TANT D'E..HHHPAÑA!!!!!
+0
-0
ai, els "passis"...
innisfree, 14/11/2010 a les 21:15
Ai, els "passis", que són una traducció literal dels "pases" del castellà...
Sessions..
+2
-0
CIUDADANO RIBERA
Anònim, 14/11/2010 a les 20:47
Cony, i ha anat vestit!!
+5
-0
//*//
Anònim, 14/11/2010 a les 20:04
CIUDADANOS=GENOCIDES
+10
-1
Alonso?
pepet grill, 14/11/2010 a les 19:23
a prendre pel sac Rivera!!! a prendre pel sac talós!!!
+7
-1
QUANT CATALUNYA NO GIRE LLUNY DEL 28 NOVEMBRE TINGUI ESTAT PROPI
monràs, 14/11/2010 a les 18:57
I PROCLAMI DE FORMA UNILATERAL L ´INDEPENDÈNCIA JA TINDREM IGUALMENT PER TOTS ELS ESPORTS EQUIPS I SELECCIONS INDEPENDENTS COM QUALSEVOL PAÌS NORMAL DE TOT EL MÓN.ELS "VEÏNS" S´HO PODRAN MIRAR COM QUALSEVOL VEÍ I PAÍS DEL MON FINS HI TOT PODRAN COMPETIR CONTRA ELS NOSTRES EQUIPS COM QUALSEVOL PÌS DEL MÓN. ADÉU-SIAU. CONSULTEU EL CAMÍ PEL FUTUR DE CATALAUNYA A CCN.CAT.
+16
-1
Les obsessions dels "no-nacionalistes"
Catalunya real, 14/11/2010 a les 18:40
Noi, aquests "no-nacionalistes" només parlen de seleccions, banderes i símbols.
Estan obsessionats amb el debat identitari, es perden amb estèrils discursos sobre nacions, tot per no parlar de què?....sí! de "lascosasqueinteresandeverdadalagente".
I, sí, Selrac, a més, com sempre en els nacionalistes espanyols, tot ho fan traspuant fanatisme, sectarisme i negacionisme d'altres realitats. Sense oblidar el tuf autoritari (en el discurs i en el to, en el que diuen i en com ho diuen) tan marca de la casa.
+20
-1
coses de fanàtics
Selrac, 14/11/2010 a les 18:26
Total, que ells ja en tenen una de nació. I de selecció. I no volen que nosaltres en tinguem una, ni de nació, ni de selecció, que no siguin les que ells ens imposen. Ai, aquests "no nacionalistes" de les nacions dels altres -o sigui, les falses- són autèntics torquemades al servei de la única nació vertadera. I és que el monoteisme sempre ha tingut certa tendència a fabricar fonamentalistes...

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Seguiment Nació Digital eleccions al Parlament
Les eleccions, al minut


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: