Dilluns, 15 de novembre de 2010 | 21:26
Vostè es troba a: Inici > Societat >

El Memorial Democràtic situa en un mapa web 237 fosses comunes de Catalunya

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Ofereix informació individualitzada de cadascuna d'elles
El Memorial Democràtic situa en un mapa web 237 fosses comunes de Catalunya
09/11/2010 14:25
9mapa de les fosses del memorial democratic
El Memorial Democràtic de la Generalitat ha engegat aquest dimarts la pàgina web on els ciutadans podran consultar la ubicació de les 237 fosses comunes localitzades a Catalunya i algunes de les seves característiques. Es pot consultar en català, castellà, anglès i francès.
L'engegada de la web coincideix així amb l'increment de fosses localitzades, ja que entre les comarques de l'Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf s'han localitzat 58 més, que se sumen a la llista de 179 que ja tenia controlades la Generalitat.

La web, un projecte pioner a l'Estat, permet a l'usuari consultar sobre un mapa de Catalunya els llocs on s'han localitzat fosses comunes, així com divers material relacionat amb cadascuna de les troballes, com a fotografies i història.

El Memorial Democràtic ha remarcat aquest dimarts en roda de premsa el caràcter d'eina "en construcció" de la pàgina web, mentre que el seu format obert a la participació ciutadana i les investigacions en marxa per localitzar noves fosses a les comarques del Pallars Sobirà, Pallars Jussà, la Vall d'Aran, la Noguera i el Segrià permetran incorporar noves dades progressivament.

El secretari de Relacions Institucionals i Participació, Josep Vendrell, ha recordat que, amb l'engegada del mapa web, es compleix una previsió de la Llei de Memòria Històrica, i ha celebrat que "Catalunya lideri una vegada més la recuperació de la memòria democràtica i les polítiques públiques" en aquest camp.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1