Dilluns, 15 de novembre de 2010 | 21:14
Vostè es troba a: Inici > Política >

Mas i Duran critiquen les visites a Catalunya dels líders espanyols per "afeblir" a CiU

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Acte a Banyoles
Mas i Duran critiquen les visites a Catalunya dels líders espanyols per "afeblir" a CiU
Política 14/11/2010 20:06
El candidat de CiU a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, i el líder de Va unir, Josep Antoni Duren Lleida, han unit les seves forces a Banyoles per acusar al PSOE i al PP de voler una Catalunya i un Govern "febles", incapaços de condicionar la política espanyola.
masduranlleida14
En un acte dedicat a les polítiques de suport a la família a Banyoles (Girona), Mes ha dit que darrere del "desembarcament" dels màxims dirigents de PSOE i PP en la campanya electoral catalana s'amaga "la seva voluntat de restar el màxim nombre de vots a CiU per evitar que formi un Govern fort".

Mas ha ironitzat sobre la presència avui del president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, i del president del PP, Mariano Rajoy, en els primers dies de campanya: "Aquestes figures de fora de Catalunya han entrat en aquesta campanya com un cavall sicilià. No han esperat ni dos"dies" . I ha afegit: "Sembla que els partits catalans amb llaços íntims i familiars amb altres partits d'àmbit estatal diguin: '¡Aparteu les criatures, que vénen els que manen!'. El PSC i el PPC no són capaços de fer una campanya per sí sols. Han de venir a auxiliar-los", ha dit. "És bastant trist", ha sentenciat Mas, que ha presumit que ell sí que fa la seva campanya "amb la gent d'aquí".

L'explicació que troba Mas a aquest aterratge massiu dels pesos pesats de PP i PSOE en els actes electorals del PP català i del PSC és que, en realitat, "no s'estan barallant entre ells, sinó que el seu punt de mira es dirigeix permanentment a CiU".

Segons Mas, tant socialistes com a populars són conscients que CiU "quedarà primera" en aquestes eleccions, per la qual cosa l'única cosa al que poden aspirar és a esgarrapar el màxim nombre de vots possible a la federació nacionalista, perquè no formi un govern sòlid. "Aquesta és la raó de fons d'aquest desembarcament", ha assegurat.

Afeblir a CiU

Duran ha coincidit amb Mas en l'anàlisi: "PP i PSOE desitgen una CiU el més feble possible", ha dit, "perquè saben que la necessitaran en el futur per donar estabilitat al Govern espanyol de torn i temen que un Govern de la Generalitat potent, com en els temps de Jordi Pujol, condicioni a l'excés la política espanyola i els faci pagar un preu polític massa alt".

"Però a Catalunya el que li convé és que CiU sigui el més fort possible --ha afegit Duran-- perquè pugui defensar al màxim els interessos catalans". Segons Duran, mentre "Rajoy s'acarnissa amb Catalunya, Zapatero enganya a Catalunya". Artur Mas té la teoria que a PP i PSOE, "en el fons, ja els va bé" que repeteixi el tripartit, encara que no ho diguin", perquè un govern d'aquestes característiques, ha apuntat, "representa una Catalunya feble, grisa, desinflada, sense embranzida, desanimada, confosa, perifèrica, regional, marginal i, alhora, perfectament munyida".

Abans d'iniciar-se l'acte, Mas i Duran han confraternizat amb les famílies de militants i simpatitzants presents i amb els nens que jugaven en les diferents atraccions infantils instal·lades en el Pavelló de la Farga de Banyoles. També han aprofitat per catar alguns formatges i embotits de la terra i han rebut, de mans d'un artesà, un regal molt especial: un lot de 'caganers' amb el rostre dels dos màxims dirigents de CiU.
.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1