Dilluns, 15 de novembre de 2010 | 21:21
Vostè es troba a: Inici > Política >

Montilla relativitza les enquestes i reitera el seu convenciment sobre l'existència d'una 'majoria silenciosa'

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Creu que la independència 'ni és possible ni convé'
Montilla relativitza les enquestes i reitera el seu convenciment sobre l'existència d'una 'majoria silenciosa'
Política 15/11/2010 11:14
X. Prera.- El President de la Generalitat i candidat dels socialistes a les eleccions, José Montilla, ha assegurat que la independència “ni és possible ni convé al país” i que ell, lluny d’aquestes “dreceres”, proposa continuar amb l’autogovern i les reformes.
En un esmorzar a la Tribuna Catalunya del Fòrum Europa, Montilla ha reiterat quines són les seves premisses per formar govern –ni dreta ni independència, amb el que es descarta un Tripartit amb ERC- i ha defensat l’obra realitzada per l’equip de govern que ha encapçalat els darrers quatre anys.

Montilla navega en aquest equilibri, convençut que “la vertadera enquesta és el 28-N” i que una “majoria silenciosa” ha començat a fer-li costat.

Per acabar-la de convèncer, el candidat socialista proposa actuar en quatre punts: economia, reformes estructurals, cohesió social i autogovern. Ha estat en el primer punt en el que més s’ha estès l’encara President de la Generalitat, recuperant propostes com la del contracte de futur per a joves sense estudis ni treball, la creació de deu districtes per empreses que produeixin innovació o convertir Barcelona en capital del cotxe elèctric.

Montilla ha carregat contra el PP per tractar de crear un conflicte lingüístic entre català i castellà que “no existeix” i ha criticat el silenci del candidat convergent, Artur Mas, que “calla” quan li pregunten si pactarà amb els populars.

Abstenció

Preguntat pel fenòmen de l’abstenció i per com pot afectar a la credibilitat de la democràcia, Montilla ha mostrat la seva preocupació pel fet que una part de la ciutadania mostri “desinterès”, i ha assegurat que, pel que fa al PSC, “una part important del nostre electoral s’està repensant molt si votar perquè els ha copejat molt la crisi”.

Castells, alcaldable?

Una de les anècdotes de l’esmorzar s’ha produït al final, quan un dels assistents ha preguntat a Montilla si l’encara conseller d’Economia, Antoni Castells, que l’ha presentat, seria un bon alcaldable per Barcelona. “De moment estem amb les eleccions al Parlament”, ha dit Montilla entre somriures.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1