Dilluns, 15 de novembre de 2010 | 21:19
Vostè es troba a: Inici > Política >

Rajoy reconeix coincidències entre PP i CiU

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El PP avisa a Mas que el seu programa de "més nacionalisme" dificulta un acord
Rajoy reconeix coincidències entre PP i CiU
Política 12/11/2010 22:39
EP.- El president del PP, Mariano Rajoy, ha advertit aquest divendres al líder de CiU, Artur Mas, que el seu programa de "més nacionalisme" dificulta que tots dos partits puguin coincidir, més enllà d'acords puntuals.
"No podem coincidir amb algú el programa del qual és més nacionalisme", ha assenyalat el líder dels populars, que ha assegurat que la prioritat del seu partit és la d'afrontar els problemes de la gent i crear més ocupació.

Sense citar directament CiU, Rajoy ha reconegut que ambdues formacions podrien coincidir en alguns aspectes, però ha sostingut que ell no coincidirà mai amb algú que diu que "no celebra el triomf de la selecció espanyola en el Mundial de Sud-àfrica, i menys amb una bandera espanyola", en referència a les declaracions de Mas al programa de TVE 'Tinc una pregunta per a vostè'.

Rajoy no compta amb la possibilitat que el tripartit pugui reeditar-se, com demostra el fet que hagi sostingut que "la primera gran victòria de tots els catalans en aquestes eleccions és que el tripartit és impossible".

"Deriva independentista"

Per això, el PP de Catalunya ha centrat la seva campanya a erigir-se com el vot útil que eviti una majoria amplia de CiU, frenant així la "deriva independentista" de Mas, i moderant el discurs nacionalista de la federació.

De fet, en el seu espot electoral -en el qual els populars se situen en un escenari futur del 2011-, el PP català dóna per fet que Artur Mas serà el proper president de la Generalitat, i adverteix del risc que el líder de la federació pacti amb ERC un referèndum sobre la independència de Catalunya.

En aquesta línia, la candidata del PP a la Presidència de la Generalitat, Alícia Sánchez Camacho, ha erigit al seu partit com l'únic que pot evitar un tercer tripartit i una majoria absoluta de CiU, per la qual cosa ha demanat als assistents en el míting que no hi hagi "dispersió de vot" perquè els populars siguin decisius.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1