Dilluns, 15 de novembre de 2010 | 21:13
Vostè es troba a: Inici > Comunicació >

Un polític anglès perd el seu treball per un comentari a Twitter

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Gareth Compton va bromejar sobre lapidar a una periodista
Un polític anglès perd el seu treball per un comentari a Twitter
Comunicació 15/11/2010 13:05
Les xarxes socials són eines molt útils si un les sap utilitzar bé, però cal anar amb compte amb el que es publica, perquè es pot tornar en contra d'un. L'últim exemple és un regidor d'Erdington (Gran Bretanya), que va ser detingut i ha perdut el seu treball per bromejar en Twitter sobre la lapidació.
Gareth Compton
Gareth Compton, regidor d'Erdington, va publicar dimecres passat el següent missatge a  Twister -traduït a l'espanyol-: "Podria algú, per favor, lapidar fins a la mort a Yasmin Alibhai-Brown? No s'ho diré a Amnistia Internacional. Seria realment una benedicció".

Compton ja havia definit Twitter en més d'una ocasió com un espai "per a la broma i el comentari facilón" i segurament la seva intenció era fer riure els seus amics, però va aconseguir l'efecte contrari amb el seu comentari.

El comentari es va propagar per la xarxa en qüestió de minuts, amb comentaris molt crítics pel possible rerefons racista del missatge, que va arribar també a la protagonista, la periodista britànica d'origen musulmà Alibhai-Brown, qui va exigir un càstig que servís de precedent legal per evitar comentaris d'aquest tipus en el futur.

La policia britànica es va personar a casa del regidor aquella mateixa nit amb una ordre de detenció i Compton ha perdut el seu lloc de treball i s'ha disculpat pel mateix compte de Twitter.

El cas de Compton es produeix mentre Twitter registra també una intensa campanya de suport a Paul Chambers, un jove de 27 anys que ha estat detingut per la policia antiterrorista i declarat culpable per un tribunal, acusat d'enviar una comunicació electrònica amenaçadora per escriure el següent missatge a Twitter: "¡Merda!. L'aeroport Robin Hood (centre d'Anglaterra) està tancat. Tenen una setmana per arreglar aquesta porqueria. ¡En cas contrari volaré l'aeroport per l'aire!".

Chambers va ser detingut el gener passat i ha perdut el treball a conseqüència d'aquest comentari, que li ha suposat una multa de 2.000 lliures.

Aquí, a Catalunya, tenim l'exemple de Rubén Novoa, un blocaire que la seva última polèmica la va protagonitzar al setembre, quan va demanar un tir en el clatell per a Albert Rivera, líder de Ciutadans, a través de Facebook, comentari que li va obligar a desistir de la seva intenció de presentar-se a les llistes de Solidaritat Catalana per la Independència.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1