Dilluns, 15 de novembre de 2010 | 21:14
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Comisions desmunta tòpics sobre els 'ni-ni'

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El sindicat demana més iniciatives com el programa 'Summa't'
Comisions desmunta tòpics sobre els 'ni-ni'
Societat 15/11/2010 20:23
EP.- CC.OO. de Catalunya ha negat que existeixi la recentment batejada generació 'ni ni', per referir-se a joves que no estudien ni treballen, i ha insistit que el col·lectiu, lluny de l'"apatia" que alguns apunten, s'enfronta a importants dificultats a l'hora de trobar una feina.
Per a Comissions Obreres de Catalunya els principals problemes als quals s'enfronten els joves sense formació per trobar feina són la persistència de la crisi i l'absència del necessari canvi de model productiu a l'economia.

Segons ha explicat aquest dilluns la secretària de Socioeconomia del sindicat, Cristina Faciaben, l'edat és "un factor discriminatori" per entrar al mercat laboral, tal com demostren els elevats nivells d'atur entre joves d'entre 16 i 25 anys, amb una taxa del 36,8%, malgrat presentar nivells formatius millors que els de els seus majors.

Faciaben ha esmentat, per exemple, que els joves registren una taxa d'ocupació del 8,6%, la meitat que la resta de la població, i tenen una temporalitat del 42%. El total de joves actius -empleats o no- suma 423.448 persones, i el 50% d'ells té estudis fins a batxillerat, FP de primer nivell o superiors.

L'Enquesta de Població Activa (EPA) del segon trimestre a Catalunya ha reflectit que existeixen 155.673 joves aturats, dels quals gairebé el 42% -65.287- té finalitzada l'educació secundària obligatòria.

No obstant això, els que tenen primària o són analfabets sumen 40.155 persones, un 25,8% del total. Un 21% ha acabat batxillerat o FP de primer nivell -grau mitjà- mentre que l'11,3% presenta estudis superiors.

El sindicat ha insistit que 33.800 joves en atur cursen formació reglada a Catalunya -un percentatge superior al dels aturats majors- i 14.900 d'ells cursen formació no reglada.

Enfront d'aquestes xifres de fracàs escolar i atur juvenil, CC.OO. de Catalunya s'ha mostrat d'acord amb iniciatives com el programa 'Summa't' engegat per la Generalitat per a la reinserció de joves amb baix nivell formatiu i sense ocupació, encara que ha assenyalat que és "insuficient".

Faciaben ha lamentat que l'Administració s'hagi prestat a utilitzar la denominació de 'generació ni-ni' per parlar del problema d'una part del col·lectiu juvenil i ha recordat que el nombre de beneficiats del programa serà menor del que la Generalitat anuncia i quedaran fora "el 75% dels aturats d'aquesta franja d'edat".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1