Després del 29-S, Zapatero ha de rectificar

La vaga de dimecres 29 de setembre va ser un èxit. Abans-d’ahir, en la manifestació de Barcelona ho vaig dir. I ahir, al Congrés, al costat de Gaspar Llamazares vaig insistir: després del 29-S, si Zapatero no rectifica les seves polítiques socials i corregeix la reforma laboral, demostrarà tenir tanta poca sensibilitat social i democràtica com va demostrar Aznar quan governava. Li he recordat a Zapatero que el seguiment de la vaga ha estat molt similar a la del 2002 contra el Govern de José María Aznar. Per tant, hem d’esperar que el Govern de Zapatero no demostrarà ara tenir menys to democràtic i menys “talante” que l’Executiu d’Aznar. Després de la vaga general del 2002, el senyor Aznar va rectificar. Esperem que Zapatero rectifiqui perquè el cartell que ensenyaven molts manifestants, “ZPP” no sigui la imatge que aparegui en el futur quan es recordiquí aquesta vaga general.

Felicito els sindicats per haver demostrat que davant tot el que han hagut de suportar, totes les crítiques des de la dreta, des d’aquells que volen enterrar el sindicalisme, que el sindicalisme i l’esquerra social estan molt vius. La mobilització del 29-S va ser una estirada d’orelles a un Zapatero que fa massa temps que no escolta. Les mobilitzacions han estat un toc d’atenció molt contundent a l’Executiu socialista.

El Govern socialista argumenta que la reforma laboral és llei. Estic d’acord que el Parlament té sobirania per legislar, però quan un Congrés legisla al marge o en contra de l’opinió de la majoria de la ciutadania, quan està tan desconnectat, el problema el té el Parlament. I en aquesta situació ens trobem ara: les mobilitzacions del 29-S demostren que la reforma laboral aprovada pel Congrés no té el suport de la majoria de ciutadans. Zapatero va arribar al govern gràcies a les grans mobilitzacions socials contra la guerra d’Iraq i contra les mentides del PP. Ara, ZP, no pot mirar a l’altre costat. Ha de girar a l’esquerra per tornar a connectar amb el país per evitar caure permanentment en la contradicció entre allò que pensa el carrer i allò que aproven les Corts.

0 comentarios: