El candidat de CiU a la Generalitat, Artur Mas, ha desdenyat aquest dissabte que el president del PP, Mariano Rajoy, afirmés que no pot coincidir amb algú que no celebra la victòria de la selecció espanyola al Mundial de Sud-àfrica, i ha assenyalat que els populars no hi són entre els "amors polítics" de la federació.

"No estic molt preocupat, però si ell està preocupat perquè això ens allunya de coincidències, cap problema perquè no és, precisament, el terreny dels nostres amors polítics que volem cultivar", ha explicitat en el col·loqui posterior a una minisessió sobre educació.

El líder de CiU ha recordat que es va alegrar de la victòria de 'La Roja', però que no va sentir "cap necessitat" de celebrar-ho sortint al carrer amb una bandera i ha preguntat a Rajoy si celebra les victòries de la selecció catalana.

Tot i que ha constatat que hi ha poques competicions a les quals la selecció catalana pugui participar, ha preguntat: "Si hi hagués algun triomf de la selecció catalana se n'alegraria Rajoy? Perquè, que jo sàpiga, Catalunya avui forma part d'Espanya".

Ha criticat així la política contra el català que, segons la seva opinió, practica el PP perquè "el que perd per la via democràtica als parlaments intenta guanyar-ho als tribunals i alguns, sospitosament mediatitzats com el Tribunal Constitucional tal i com es va demostrar amb l'Estatut".