Vota
Resultat:
6 vots
Actualitzat el 16/11/2010 a les 00:01h

Divina comèdia electoral

Tenim el cel i l'infern. Al cel hi ha els bons, que gràcies a la Gent Valenta faran Una Catalunya Millor amb Garantia de Progrés i amb Solucions per a la Crisi. Són els que ens conviden a Rebel·lar-nos i a pintar-nos la vida de Verd Esperança. Ai, que bonic. Hi canten els àngels. A l'infern, hi ha els dolents, els que diuen Hola a la Independència i Adéu a l'espoli fiscal, els que conviden a Reagrupar-se o a Plantar Cara perquè Som Lliures.

Els del cel diuen que no són de pactes. Juren i perjuren que no s'ajuntaran amb ningú, que la divina comèdia se la faran sols. Hi tenen com una obsessió. I ara tothom se'n comença a riure una mica perquè, perdoneu, no n'hi ha per menys: en primer lloc, Déu ens guardi dels que no volen pactar res, perquè així neixen i creixen els absolutismes. I, en segon lloc, qui és el que a aquestes altures de la pel·lícula encara creu que un d'aquests partits “celestials” no pactarà amb qui faci falta per governar? Si fins ara han fet pactes directament amb el diable, és obvi que, si els convé, els tornaran a fer.

Els de l'infern tenen el seu punt d'honor i diuen que no pactaran amb els que no els segueixin el joc. Potser ells parlen amb ingenuïtat o potser en desconfiem nosaltres, però la veritat és que a ells encara no els podem jutjar perquè no ens han demostrat què són capaços de fer i què no.

Això sí: des del cel, als de l'infern, ni aigua. Com a la paràbola del ric i el pobre Llàtzer -per continuar amb aquesta mística que em surt avui- els del cel ni es miren els de l'infern, fan com si sentissin ploure quan ells remuguen i criden i es lamenten; i, a més, no permeten que ningú se'ls miri, que ningú se'ls escolti. La Gent Valenta que faran una Catalunya Millor amb Garantia de Progrés, etc, etc., xiulen tan fort com poden i despisten l'atenció cap a una altra banda, es posen tots d'acord i s'ocupen que els de l'infern es quedin allà on són, que no els pugui arribar ni una trista alenada d'aire fresc per respirar, i a veure si així s'ofeguen d'una vegada i callen per sempre perquè, si continuen insistint-hi, encara els sentirà algú des del planeta Terra.

El problema de fons és que, als de dalt, el cel se'ls està fent petit, i imagineu-vos que un d'aquests de baix arriba a entrar al paradís dels políticament justos després del 28-N. I ara! Déu nos en guard! No hi cabrien tots! De fora vingueren i de casa ens tragueren! En el millor dels casos, es veurien obligats a pactar per compartir cadira. Ui, això mai! Bé, a veure... mai, mai... tampoc no és això; de fet, no es pot dir que d'aquesta aigua no en beuré. En tot cas, després, ja en parlaran d’això de pactar, però... ep, si finalment s'ha de fer, només es farà amb el senyor Diable en persona; que els celestials de tota la vida tenen una categoria i una dignitat. Si us plau, que encara hi ha classes.

Navega per les etiquetes

eleccions Parlament

Referències a Internet

eleccions

COMENTARIS

+0
-0
dimoniets
Canarinho, 16/11/2010 a les 10:29
El problema dels dimoniets és que tots són àngels caiguts, no hi ha tanta diferència.
+0
-0
Els que van contracorrent
Anònim, 16/11/2010 a les 08:54
Realment en aquest pais, representa que hem d\\\'anar com a burregos dient amen a tot. La gent que vol tirar endevant projectes, idees... i que tenen la \\\"mala sort\\\" que no son els mateixos que tenen els deus celestials... dons estan sentenciats!!!!Si fa falta els enfonsaran.
Despres de les eleccions diran...estem preocupats per l\\\'abstencio!!!!
+0
-0
Des de la Florida / U.S.A.
Eduard i Carme., 16/11/2010 a les 02:40
Ondia! Quin tip de riure que ens heu fet fer tots dos, la Blanca i en Peirot. L'article es esclatant (com qualsevol radiografia d'un cancer, passada per el sedas d'un humor finissim) i el comentari es per a sucar-hi pa. Vaja, que entre tots dos ens heu "fet el dia"...

Nosaltres, avui mateix ja hem dut al Correu els nostres vots per a En LAPORTA. I, per cert i coneixent prou be com les gasten els correus d'ejpanya, que els hem enviat Certificats i amb Avis de Recepcio...

VISCA l'ESTAT CATALA a la UNIO EUROPEA!!!
+2
-0
jo a l'infern
en Peirot, 16/11/2010 a les 01:48
Jo em tiraré a l'infern de cap i em condemnaré

No suporto la mediocritat dels llims iels purgatoris

encara menys les boires ensucrades del cel encotonat

penso que ja va sent hora que el diable en persona obri Laporta de l'avern i ens ensenyi d'una punyetera vegada a ser tan pecadors, lliures i maliciosos com qualsevol altre poble de la faç de la terra

tanta bona educació i tanta CiU-tadania

mesells és el que som tots plegats, a viam si n'aprenem!

vinga, a votar independència, encara que sigui amb el nas tapat, o ara o mai, cagondena quina colla d'ànimes en pena

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Blanca Busquets
Treballa a Catalunya Ràdio des de fa vint-i-cinc anys on ha fet de tot i molt i se sent com a casa. La ràdio l'apassiona, però confessa que la seva vida són les lletres: ja té quatre novel·les publicades, Presó de Neu (2003), El Jersei (2006) Tren a Puigcerdà (2007) i Vés a saber on és el cel, (2009), i està a punt de treure la cinquena. Promet avisar.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: