Vota
Resultat:
26 vots
Salvador Cot | Actualitzat el 12/11/2010 a les 00:48h

La foguera de les obvietats

Doncs ja hi som. Ha començat la cursa de les banderetes de plàstic onejant quan entra la connexió de TV3, dels candidats forçant un somriure impostat mentre el presentador de la tele intenta fer una pregunta que sembli mig periodística, del sopar/míting on els convidats es pregunten si conservaran la feina a l'administració o si els que vénen els en donaran una, de les respostes prefabricades amb cara de convicció...

Ha arribat el moment en què els eslogans de campanya fan pensar en una ciutadania curta de gambals. "Una Catalunya millor", diuen a CiU (i, pel mateix preu, no podria ser "molt millor"?); "Garantia de progrés", asseguren els del PSC (doncs com progressem tant com últimament...); "Referèndum per a la independència", ofereixen els republicans (qui se'n recorda de la pluja fina?); "Solucions per a la crisi", asseguraven els del PP, com si fossin al mercat ambulant de Badalona; "Verd esperança, solucions d'esquerres" afirmava Joan Herrera, que afegia, contundent, (tu quoque, fili mi?) que "no, un tripartit 3 no".

I així tots. Durant quinze dies haurem de patir aquesta comèdia, que serà substituïda per la de la nit electoral, quan tots els candidats es queixaran del fet que molta gent no hagi anat a votar. La festa de la democràcia? Doncs no, la foguera de les obvietats.

COMENTARIS

+1
-0
el sistema montat pel´s partits actuals al Palament és un engany que ara el 28 novembre hem de camviar
monràs, 13/11/2010 a les 09:58
el sistema establert, el fer veure que camviaran les coses perque no camvïi res, el tenir el control total dels diaris, televisió, ràdios etc, repartin-se els anuncis entre ells, ignoran intencionadament el que el poble vol, que és l índependència, el gestionar els nostres diners, el deixar de ser esclaus d´Espanya que viu a costa nostra. Erradicar la corrupció on és mouen el partits, ser el quart paìs d Europa , no regalar 60 milions euros any ( 3000 euros any-persona) això no passa en lloc només aquì, aixó és pot camviar el dia 28 novembre votan per una majoria el Parlament DE 68 DIPUTATS DELS PARTITS PER L ÍNDEPENDÈNCIA AGUPAMENT I SOLI CATALANA QUES SÓN EL "UNICS QUE TREBALLEN PER ACONSEGUIR-HO, ELS ALTRES, ELS APOLTRONATS , ELS QUE S ´ENTENEN ENTRE ELLS FAN VEURE QUE S´ABRALLEN CIU PSC ICV ERC JA ELS HI VA BÉ LA SITUACIÓ DE DEPENDÈNCIA D. ARA I MISÈRIA I ESCLAVITUD PEL FUTUR , JA L´HAN ACCEPTADA, NO LA VOLEN CAMVIAR., VOTANS NO ÉS POT PERDRE LA MEMÒRIA DEL 10 DE JULIOL NI DE LES CONSULTES PER L ÍNDEPENDÈNCIA S´HA DE VOTAR EL CAMVI PERÒ NO EL DE CIU (QUE ÉS SEGUI IGUAL I PITJOR) SINO EL DE REGENERA LAVIDA POLÌTICA I ENVIAR TOTS AQUESTS PARTITS A L OPOSICIÓ, DEPEN DE TOTS NOSALTRES NOMÉS, DEL NOSTRE VOT. VOTEU ESTAT PROPI,EL VOTAN DEL CARRER CATALÀ TE LA PARAULA.
+1
-0
Eixos partits
Anònim, 12/11/2010 a les 22:21
De qui estem parlant?D´agrupacions de persones que en cercles tancats es reuneixen per fer coses ilegals i delictives i ningú els pugui enxampar.Solament se surten amb la seva per la nostra bonhomia per no dir la nostra ingenuitat
+0
-2
manca fé..
peret2, 12/11/2010 a les 21:32
Es pot parlar de campanyes "publicitàries", cert, peró el que no hem de perdre ès la fé en els polítics que em votat, per,. 1-quan els triem no és perquè sí..???, o perquè estem en sintonía amb el seu ideari ?.
2-pensant amb la situació administrativa en la que ens movem, els poders del gran "estat" a que debem "pleitesía" no ens facilitaran RES, aleshores, el millor ès entrar al joc "admès" ara, i veure com funcionen les coses, desde DINS,
o no?. No penseu que els "altres", son tontos.
Salut Catalunya......
+2
-0
I la pluja gruixuda?
Anònima, 12/11/2010 a les 18:51
La "pluja fina" perd suports però la "tamborinada" va molt pijtor, i això que alguns de la "tamborinada" deien que era la via amb més possibilitats d'èxit. Això és per reflexionar-hi, periodistes polítics inclosos, escepte aquells que no es responsabilitzen dels resultats, quan no són massa interessants, de les opcions que han defensat, en major o menor mesura.
+8
-0
Eines?
Anònim, 12/11/2010 a les 15:26
La manera més ràpida de veure com el que ens venen és fum, és preguntar-se no sobre les promeses, sinó com les pensen dur a terme. Per exemple, amb un estatut retallat, sense capacitat per influir enlloc, amb un finançament colonial, com s'ho pensen fer?.

Les forces de filiació espanyola, PSC, PP i C's no en diuen res més que millorar la gestió, com si en un cotxe sis-cents es pogués competir a la Fòrmula 1. El PSC afegeix que recuperarà algunes coses de l'estatut per la porta del darrera i preten que ens ho creguem que serà així. El PP fa de C's amb un discurs ultranacionalisme, ço xenòfob contra els catalans, i C's aprofita per posar-se la disfressa de moderat.

Les forces nacionalistes sotmeses a la menjadora espanyola, CiU i ERC, proposen vies impossibles, l'una un concert econòmic que no és ni concert, ni es sap com pensa obtindre'l, i l'altre amb l'oximoron d'un referèndum independentista seguint escrupulosament la legislació espanyola.

Queda RCat i SI, els únics que proposen eines per sortir de l'atzucac i no castells de fum. Però l'estabishment polític ho te tot lligat i ben lligat per a que no puguin tindre presència informativa, trencant de socarrel l'esperit democràtic i la igualtat d'oportunitats.
+7
-0
LA PROBA DEL PERSIL
Anònim, 12/11/2010 a les 14:52

Hi havia un tems que la publicitat dels detergents a la tele es limitaven a treure senyores, no gaire agraciades, que comparaven com es treien millor les taques de la camisa del marit. Tot plegat feia molta pena. Un dia li vaig preguntar a un publicitari, si no li feia vergonya fer aquest tipus de campanyes, molta vergonya, em va dir, però es la única forma de vendre detergents.

Amb les campanyes polítiques passa el mateix, tant els periodistes com els polítics senten vergonya d'oferir l'espectacle que el Salvador descriu tan bé. Però es que si ho fan d'altra forma no treuen vots. Les campanyes van dirigides a qui van dirigides, i el poble català no dona per a rés més. Només cal veure les enquestes i el panorama que es prepara, als quatre dies d'haver sortit mes d'un milió de persones a protestar i a demanar independència. Los catalanes y yo somos así, señora.
+2
-1
A Déu Gràcies
atlasac, 12/11/2010 a les 11:58
Tenim en INTERNET llibertat de prensa, que per sort estan els millors, els altres sols saben tirar pets.
A VOTAR.........en contra d´esta terra, a favor de castella, en contra d´esta terra, a favor de castella, en contra d´esta terra, a favor de castella--atlasac__________VOTEU MENTIDES, VOTEU MENTIDERS,---VOTEU MENTIDES, VOTEU MENTIDERS,---VOTEU MENTIDES, VOTEU MENTIDERS-pasbort________VOTA a favor del TRIBUNAL CONSTITUCIONAL,---(pare...jo també seré ESCLAU?), VOTA a favor del TRIBUNAL CONSTITUCIONAL---(pare jo també seré ESCLAU?), VOTA a favor del TRIBUNAL CONSTITUCIONAL---(pare, jo també seré ESCLAU?)--- SI FILL jo VOTARE COM SEMPRE HE FET!!!--groc___________VOTA a favor de l´AMO ESCLAU, VOTA a favor de l´AMO ESCLAU, VOTA a favor de l´AMO ESCLAU--xesc___________NO!, NO!!, NO!!! VOTEU MAI INDEPENDENCIA=LLIBERTAT, us sortiria orticaria--,atpagroxes
+1
-10
els periodistes
Anònim, 12/11/2010 a les 09:23
Els periodistes tambè us comvertiu amb obvietats
+10
-0
Llibertat de premsa
Anònim, 12/11/2010 a les 09:11
La llibertat de premsa te aixo, amic anonim, que de vegades surten articles que no t'agraden.
I m'espanta veure que voldries imposar els blocs electorals per limitar aquesta llibertat.
+13
-0
L'etern retorn.
Pirineus, 12/11/2010 a les 09:10
Excel·lent article, tal com diu el comentari de les 07:41h, ara bé els polítics sí que se n'adonen del que fan i ho fan així precisament per narcotitzar la societat, és el laberint de l'etern retorn de la història.
+3
-12
Gairebé preferiexo els blocs
Anònim, 12/11/2010 a les 08:55
Veient les vostres portades partidistes, gairebé m'heu convençut que cal imposar blocs electorals. Els periodistes no apliqueu criteri professional en la informació política sinó que seguiu el mandat ideològic dels propietaris del mitjà.
+1
-0
L'estupidesa al poder
Anònim, 12/11/2010 a les 07:54
Bravo!
+5
-0
excel.lent article
antiblocs electorals , 12/11/2010 a les 07:41
magnífic article, Salvador. Resumeix exactament la situació. la llàstima és que els polítics no se n\\\'adonen, només la gent del carrer...

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Entrevistes de l'ACN als candidats
Pregunta als candidats per Twitter (#ACNdirecte) o al mail acndirecte@acn.cat
Seguiment Nació Digital eleccions al Parlament
Les eleccions, al minut


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: