Dimarts, 16 de novembre de 2010 | 19:21
Vostè es troba a: Inici > Política >

Puigcercós denuncia un pacte de privilegis a l'eix Bilbao-Madrid-Sevilla

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Replica a Chaves que "no fa falta insultar" per confrontar idees
Puigcercós denuncia un pacte de privilegis a l'eix Bilbao-Madrid-Sevilla
Política 16/11/2010 14:49
EP.- Joan Puigcercós s'ha ratificat que existeix un pacte "tàcit i tàctic" perquè l'eix Bilbao-Madrid-Sevilla tingui privilegis en el seu sistema econòmic i fiscal, uns privilegis que, al seu judici, se sostenen gràcies a que Catalunya pateixi una situació d'injustícia entre el que aporta a les arques públiques i el que rep.
El candidat d'ERC a la Presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, ha lamentat que PSOE i PP defensin "amb ungles i dents" el concert econòmic del País Basc i Navarra, i després s'oposin al fet que Catalunya demani un canvi en el seu model de finançament.

"Hi ha un acord entre socialistes i populars per no qüestionar el concert basc i navarrès, però quan Catalunya aixeca la mà tranquil·lament per demanar canvis se'ns diu que no, i moltes vegades directament se'ns insulta", ha afegit.

Resposta a Chaves

Puigcercós ha replicat aquest dimarts al vicepresident tercer del Govern i ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, que "no fa falta insultar" per confrontar idees sobre el model fiscal i econòmic de l'Estat.

Chaves ha afirmat que les declaracions del dirigent republicà en les quals lamentava que a "Andalusia no paga ni Déu" són pròpies de l'extrema "dreta" i "gairebé xenòfobes".

En un acte de campanya electoral sobre les propostes d'ERC en matèria de cooperació al desenvolupament, el candidat republicà ha sostingut que el vicepresident "sap perfectament que Catalunya està discriminada".

"No vaig a entrar en una espiral de polèmica amb el senyor Chávez. El que no pot fer és negar la realitat, i la realitat és que Catalunya aporta molt i rep poc", ha conclòs.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1