Vota
Resultat:
7 vots
Quico Sallés | Actualitzat el 13/11/2010 a les 10:45h

Cafè independentista femení

Josep Maria Espinàs, l'home que camina i escriu, afirma que la prova que els temps han canviat és l'interminable manera de demanar un cafè. Abans, assegura l'escriptor, les opcions eren tristes i pobres: cafè, tallat, cafè amb llet i cigaló. Vagin a una cafeteria a primera hora del matí i escoltin què demana una taula de mares patidores catalanes que celebren el confinament diari del seu fill al sistema educatiu català. Si hi ha deu dones, deu maneres de demanar un cafè, amb unes combinacions altament curioses que m'estalvio d'enumerar. I a més, l'allarguen hores. És sorprenent la vital necessitat de comunicar les mares patidores catalanes. Però d'antropologia matriarcal ja en parlarem un altre dia.

La realitat és que en aquestes eleccions l'independentisme serà com una taula matinal de mares disposades a desafiar la memòria del cambrer. Independentistes d'esquerres, d'esquerres gradualistes, de dretes viscerals, de dretes resignats, de dretes esperançats, transversals per matar-se d'aquí dos dies i independentistes que encara no saben que ho són. En aquest últim cas mirin la reforma fiscal que proposa el PP i facin números: més que un concert, és una independència fiscal.

El CIS, però, té ànima de mascle dominant d'aquells d'abans: o cafè o tallat i, diumenge, un cigaló. De la seva carta d'opcions han desaparegut les combinacions més inversemblants de cafeïna. El dia 28 de novembre veurem si l'independentisme ha abduït ànima femenina i la varietat del cafè independentista s'amplia. Potser l'únic problema serà que prendrem cafè abans del dinar i sense haver pres el cafè del matí.  El misteri no el sap ni el mateix Juan Valdez.

COMENTARIS

+1
-0
les dones i la Independència
Joan del riu, 13/11/2010 a les 23:11
Brillant anàlisi la de l'anònim d'1/4 d 12...

però ara et responc a tu Quico Sallés

M'agrada el símil que fas de les dones i el cafè, amb l'independentisme d'ùltima generació. Tant de bo tinguis raó i hagis encertat la metàfora

Fixa-t'hi que ha coincidit el fet que les dones hagin entrat als bars i hagin implantat aquesta varietat de subtileses a l'entorn de les modalitats del cafè, amb que el món hagi experimentat també l'aparició de les dones en molts dels àmbits de la vida pública i del poder,... i això només és el principi, perquè van a més

Espero doncs que aquests eclosió de cèl.lules independentistes al nostre país sigui el síntoma fefaent que finalment la nostra societat s'està despertant del malson de la dominació espanyola i que, amb tant d'afany d'emancipació, aconseguim aquell independentisme transversal que ja reclamava fa uns quants anys un tal Carod Rovira, (saben qui és?)

Aquest independentisme transversal seria l'indici clar que aviat Catalunya esdevindria un nou estat europeu

També seria senyal que s'ha acabat allò del "cafè per a tots"
+5
-2
Jo també votaré Reagrupament
Anònim, 13/11/2010 a les 14:56
Home, 3, no sé quin és el tercer. Potser el que ha estat 8 anys al govern per no fer cap pas per la independència?
Doncs jo també votaré Reagrupament, pel mateix: per la seva honestedat, seriositat i capacitat de sacrifici..
+8
-1
La muntanya de la independència
Anònim, 13/11/2010 a les 11:15
I quantes opcions té l'espanyolisme?: UPD, Cs, PP, PSOE, ICV. I a CiU on el posem?: diu que demanarà el concert si nosaltres el demanem. CiU, sempre va al darrere de les aspiracions ciutadanes i quan veu que la gent va cap allà, es vol posar al davant i ja està. CiU, no marca camí, no il.lusiona, no arrossega; només buscar tenir les engrunes del poder català per a mantenir molts dels seus militants. I de la resta?: ERC, diu que vol pujar la muntanya de l'independència, però des de fa temps està instal.lat al camp base i no es mou, ni fa intenció de voler pujar la muntanya. I qui ens queda?. Rcat i SCI: acaben d'arribar al camp base i ja comencen a pujar per llocs diferents, però ja estan de camí. Rcat amb la ruta ben planejada i la gent ben entrenada, mentre que SCI amb menys preparació però amb molta empenta. Ara el que cal és que la gent voti aquestes opcions (Rcat o SCI). Jo ho faré per Reagrupament per la seva honestedat, seriositat i capacitat de sacrifici, però també m'estarà que ho facis per l'altra. Com veieu, hi ha molta divisió en l'espanyolisme, mentre que els independentistes, s'han multiplicat ja que abans ni havia un, i ara en tenim tres.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Seguiment Nació Digital eleccions al Parlament
Les eleccions, al minut


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: