Dimecres, 17 de novembre de 2010 | 18:34
Vostè es troba a: Inici > Cultura >

Els 'castells', davant les seves hores més llargues

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Opten a ser Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO
Els 'castells', davant les seves hores més llargues
16/11/2010 09:35
XXII Concurs de Castells
Els 'castells', un dels símbols de la cultura catalana, sabran entre aquest dimarts i el dimecres si finalment són declarats Patrimoni Cultural Immaterial per la Unesco, un repte que la Coordinadora de Colles Castelleres afronta "esperançada".
El president de la coordinadora, Miquel Botella diu estar "convençut" del potencial dels 'castells' i que tot apunta a una decisió favorable, sobretot basant-se en l'informe positiu que el comitè de selecció va publicar a París al setembre de 2009.

L'anunci definitiu es coneixerà en la cinquena sessió del Comitè Intergovernamental per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial, que té lloc a Nariobi (Kenya) del 16 al 17 de novembre.

"Ha estat un procés molt llarg, hem hagut de demostrar moltes coses", ha recordat Botella, que ha destacat d'aquesta manifestació cultural la seva "espectacularitat" i que es basa en l'autosuperació: "Per sentir-se guanyador no ha de perdre ningú", ha remarcat, a més d'assenyalar que s'esborren les "jerarquies" i no hi ha individualitats.

El reconeixement de la Unesco seria la guinda del pastís pels 'castells', que segons Botella viuen el seu moment més "esplendorós" des de la seva aparició a principis del segle XIX. Actualment hi ha 70.000 'castellers' agrupats en més de 60 'colles'.

Competeixen juntament amb els 'castellers' una quarentena d'activitats del món i altres tres candidatures espanyoles: el flamenc -que ja ho ha intentat anteriorment-, la festa dels patis de Còrdova i el cant de la sibil•la mallorquí. L'elecció no és excloent, podrien ser escollits tots o cap.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1