Dimecres, 17 de novembre de 2010 | 18:46
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Els pares de Marta del Castillo demanen que es legalitzi la cadena perpètua

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
"L'esperança és l'últim que es perd"
Els pares de Marta del Castillo demanen que es legalitzi la cadena perpètua
Societat 17/11/2010 14:51
Els pares i familiars de Marta del Castillo han registrat aquest dimecres al Congrés dels Diputats 1,6 milions de signatures que han recollit per demanar un referèndum per a la legalització de la cadena perpètua revisable i el compliment de les condemnes íntegres sense benefici penitenciari per a delictes greus.
Marta del Castillo, manifestació9
Una trentena de familiars de Marta, que presumptament va ser assassinada la nit del 24 al 25 de gener de 2009, en un habitatge de la barriada de León XIII de la ciutat andalusa, va arribar aquest dimecres a la Cambra baixa portant 35 caixes numerades amb les signatures, recollides en un bon nombre de ciutats espanyoles.

Les 1,6 milions de signatures lliurades en el registre del Congrés suposen una quantitat superior als vots que donen representació a alguns grups polítics representats en l'arc parlamentari, segons han destacat els pares de Marta.

A les portes del Congrés, la mare de la jove, Eva María Casanueva, ha demanat "el canvi necessari" perquè les condemnes es compleixin íntegres i ha manifestat que "la llei és massa tova per als delictes forts".

En declaracions als periodistes, ha asseverat que no perd l'esperança que es produeixi un canvi en el Codi Penal de manera que s'eliminin els beneficis penitenciaris que recull, així com un referèndum constitucional per a la implantació de la cadena perpètua revisable per a delictes especialment greus.

"L'esperança és l'últim que es perd, esperem que de totes les peticions que hem fet, en alguna cosa se'ns faci cas, igual que no perdo l'esperança de trobar un dia a la meva filla", ha manifestat.

Per la seva banda, l'avi de la jove, José Antonio Casanueva, va voler fer als diputats "partícips" de les signatures. "Esperem que tinguin en compte aquestes signatures de tots els espanyols i que es modifiquin les lleis que porten de cap a molta gent", va asseverar Casanueva, que va recalcar que el cas de la seva néta no és l'únic sinó que a Espanya "hi ha moltes martes".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1