Dimecres, 17 de novembre de 2010 | 18:46
Vostè es troba a: Inici > Política >

Herrera demana als candidats que facin públic el seu patrimoni

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Ha explicat les seves propostes en matèria de transparència
Herrera demana als candidats que facin públic el seu patrimoni
Política 17/11/2010 11:51
El candidat a les eleccions catalanes d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha proposat que tots els candidats facin públic el seu patrimoni personal tant abans com després de governar, per "donar exemple de transparència".
Durant un desdejuni-col·loqui organitzat per Primer Plana, també ha proposat pacte contra la corrupció que controli "estrictament el finançament dels partits", i que inclogui, entre altres mesures, prohibir donacions anònimes a fundacions i associacions vinculades a partits, tal com succeeix ja als partits.

En aquest sentit s'ha referit al líder i candidat de CiU, Artur Mas, sobre el que ha insistit que "ha de ser transparent, demanar disculpes, i fer propostes" perquè el cas Palau no es repeteixi, i més tenint en compte que té possibilitats de governar.

Ha posat l'accent que el pacte contra la corrupció contempli la limitació i el control de les despeses electorals dels partits, que hauria d'incloure la reducció del límit del pressupost, un mailing centralitzat i conjunt de totes les candidatures, i la retirada de subvencions als partits que no compleixin la normativa.

Totes aquestes iniciatives anirien encaminades a aconseguir una democràcia més transparent i "amb parets de vidre".

Per a això, el candidat ha plantejat elaborar a més una llei d'accés a la informació que hauria de ser impulsada per un organisme independent per garantir l'exercici d'aquest dret per part de la ciutadania.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1