Dimecres, 17 de novembre de 2010 | 18:44
Vostè es troba a: Inici > Economia >

La caiguda del consum fa estancar-se l'economia

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La pujada de l'IVA, darrere del recel dels ciutadans
La caiguda del consum fa estancar-se l'economia
Economia 17/11/2010 09:59
Tot i que era de preveure, s'esperava amb interès la dada del consum del tercer trimestre, que va coincidir amb la pujada de l'IVA. Efectivament, la mesura ha afectat als consumidors, que van gastar un 1,1% menys.
9supermercat
Segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE), aquest deteriorament del consum i de la inversió, especialment en béns d'equip, van provocar que l'economia espanyola registrés un creixement nul en el tercer trimestre de l'any respecte al trimestre anterior, en el qual el PIB va créixer un 0,3%.

És la primera caiguda del consum després de tres trimestres a l'alça. En el segon trimestre, aquest indicador va experimentar un creixement del 1,5%. Per la seva banda, la despesa en consum de les administracions públiques es va reduir un 0,4%, enfront del creixement del 0,7% que es va registrar en el segon trimestre.

La inversió es va contreure un 3% entre juliol i setembre, 2,4 punts més que en el segon trimestre, amb una forta retallada de la inversió en béns d'equip, que ha passat de créixer un 4,2% en el segon trimestre a caure un 5,2% en el tercer.

Per la seva banda, la inversió en construcció va baixar un 3,2% en el trimestre, enfront del -2,2% del segon trimestre, mentre que la inversió en altres productes va créixer un 1,5%, enfront del -2% del segon trimestre.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1