Dimecres, 17 de novembre de 2010 | 18:45
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Rubalcaba dóna credibilitat a la "intervenció pacífica marroquina"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Els periodistes podran entrar en els pròxims dies en el campament
Rubalcaba dóna credibilitat a la "intervenció pacífica marroquina"
Societat 16/11/2010 17:56
P. Alegre.- El ministre d'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, s'ha reunit aquest dimarts amb el seu homòleg marroquí per, segons les seves paraules, tractar diversos asumptes bilaterals, encara que també han parlat de l'Aaiun, tema sobre el qual el Govern ha explicat la seva gran preocupació pels fets.
Rubalcaba ha defensat la versió del Govern marroquí, un "país amic", del qual ha rebut dades que "refuten algunes de les acusacions" dels últims dies contra l'acció del Marroc al Sàhara i també ha obtingut el compromís que s'investigaran tots els fets que Espanya vulgui.

El vicepresident primer ha assegurat que li ha transmès al ministre de l'Interior del Marroc, Taib Cherkaui, la "gran preocupació que existeix en amplis sectors de la societat espanyola sobre els fets de l'Aaiun. És una preocupació que comparteixen les forces polítiques espanyoles i el govern".

"La dolorosa situació del poble sahrauí no és nova, porta molt de temps... però hi ha una via oberta a l'ONU del Front Polisario i Marroc que volem estimular. L'única manera de trobar una solució justa i estable és per la via del diàleg", ha explicat Rubalcaba, que ha afegit que està treballant perquè els periodistes espanyols puguin treballar en els pròxims dies sobre el terreny sense problemes.

Per la seva banda, el ministre d'Interior marroquí, Taib Cherkaui, ha comparegut amb anterioritat davant els mitjans espanyols per donar les seves explicacions i sobre la mort d'un ciutadà espanyol al Sàhara ha assenyalat que es tracta d'un atropellament per accident, una versió que dista molt de la oferta pel germà de la víctima.

Cherkaui ha defensat que el Marroc va tenir una "intervenció pacífica" a Al-Aaiun i que els que es van comportar com a "terroristes d'Al-Qaida" van ser els sahrauís.

Durant la reunió, centenars de sahrauís i simpatitzants amb la causa s'han concentrat davant les portes del Ministeri per protestar pels fets.

Trini manté la prudència

Paral·lelament, i en la sessió de control en el Senat, la ministra d'Exteriors, Trinidad Jiménez, ha seguit amb la seva estratègia de la "prudència" i no ha condemnat l'atac marroquí al campament sahrauí situat als afores d'Al Aaiun.

Jiménez s'escuda en què "no hi ha dades fefaents" ni "confirmades" per cap organisme internacional. Per a ella, l'actitud de l'Executiu és "responsable i seriosa", i ha assegurat que no fa política "per guanyar quatre vots", en referència al PP.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1