Vota
Resultat:
14 vots
Salvador Cot | Actualitzat el 15/11/2010 a les 00:11h

Sarkozy busca la victòria definitiva

S'han acabat els experiments. Nicolas Sarkozy ha fet un govern a mida del seu partit, sense derives aperturistes cap a l'esquerra (Bernard Kouchner ha caigut i Eric Besson ha mantingut el ministeri a canvi de treure's el carnet de l'UMP), ni cap al centre (Jean-Louis Borloo també plega), ni cap a l'extrema dreta, com demostra la desaparició, per sorpresa, del ministeri d'Immigració, el que va encarregar-se de la discutida "identitat nacional".

Tot plegat, indica un replegament de la dreta francesa cap a posicions més ideològiques, més orientades a intentar la recuperació del seu electorat tradicional, molt desorientat per les invitacions constants de Nicolas Sarkozy cap a personatges de divers origen polític.

A més, aquesta és la reacció que resulta d'un periode de conflictivitat social relacionat amb les reformes que ha encarat el govern Sarkozy/Fillon, decidit a endurir les retallades socials, sigui quina sigui la reacció sindical.

En definitiva, Nicolas Sarkozy recupera la identitat de la dreta francesa. S'obre, a partir d'ara, un final de mandat amb una confrontació oberta i sense matisos. O "Sarko" o els sindicats.

COMENTARIS

+1
-1
Que tots són del seu meliquet!
Pensa el llombriguet...., 15/11/2010 a les 20:41
Cot, no li facis cas al Llombriguet, que ell sí que es deu mirar el seu meliquet espanyolet! Parla'ns de la Catalunya Nord, tu que en saps, i ja veuràs com la "teva parròquia" opinarem igual com ho fem quan parles de les eleccions aquestes d'aquí sota les Alberes. Laporta i Carretero només són dos polítics d'una autonomia que forma part d'una nació que és molt més gran. I Sarko-fag què vols que et digui, ens importa el mateix que Zapatero. Però està bé que li dediquis una editorial, per compensar l'espanyocentrisme de TV3.
+2
-1
Llombriguet
Anònim, 15/11/2010 a les 20:25
Ja veus Cot,
A la teva parròquia no li interesen opinions sobre temes que estiguin lluny del seu melic.
Ara bé, si parles d'en Laporta o del Carretero, sortiràn en bandada a dir la seva.
País....

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Seguiment Nació Digital eleccions al Parlament
Enquesta
Seria convenient un cara a cara entre José Montilla i Artur Mas?
Vots totals: 111
Les eleccions, al minut


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: