ELs potlïtics parlen, els lïders actuen

Els polïtics parlen, els polïtics actuen. Aquest era el lema de la pancarta que Juancho Lopez uralde va desplegar ahir al sopar de caps d´estat. Felicitats Juancho es necessiten molts cops éfecte en una cimera sense participació i on séstà deixant tot pel final.


A Copenhague hi ha massa en joc per deixar-ho tot per l´últim minut. Ara tot està aturat i esperem notícies per a que finalment es pugui desencallar, pero en el millor dels escenaris els objectius els hi mancara l´ambició que requereix el moment. Difícilment tindrem un acord jurìdicament vinculant, amb recursos suficients i amb compromisos per a les parts. Es tracta de si actuem com una espècie, que preserva el nostre entorn, o si actuem com una plaga, sense tenir present que estem alterant el medi on es desenvolupen les relacions humanes, socials i econòmiques. La manca d´un actor global que exigeixi als governant és un problema, però encara ho és més la manca d´exigència política, amb càstig electoral quan cal, respecte als governants que no compleixen.

Diuen, jo no ho vaig poder veure, que ahir vam tenir discursos carregats de bones paraules, però de compromisos massa poc concrets. Esperem que canvïin d´actituds.

En segon lloc, cal destacar la manca de participació. Estands d´ongs sense ningü, perque simplement no han pogyut entrar. Avui tan sols 300 persones representant la societat civil de tot el planeta han pogut entrar a l´espai on estem.

3 comentarios:

dissabte, 19 desembre, 2009 Javier ha dit...

Es una alegría que un diputado recoja el fracaso de la Cumbre y no se calle. Felicidades, Joan, espero que sigas muchos años defendiendo el medio ambiente y los valores de la democracia. Ya supongo que sabrás que los políticos no tenéis sólo que ser políticos, sino estadistas, y defender el interés general y no el particular, porque un día la gente estará tan cabreada que la oportunidad de que la sensatez siga teniendo voz en el Parlamento habrá pasado.

Un gran saludo.

dimarts, 22 desembre, 2009 ElSrM ha dit...

Una llàstima com estan portant la protesta pacífica (com sempre) de Greenpeace les autoritats daneses.

I.U., el seu company al Congreso de los Diputados, ha publicat aquesta nota de premsa.

I la organitzación ecologista ha convocat concentracions de protesta al davant de l'ambaixada i els consulalts danesos a Espanya el dia 23 de Desembre a les 17 h.

Ho he recollit en aquesta improvisada nota.

Cordialment,

dimarts, 22 desembre, 2009 raulromeva ha dit...

Joan, un 10, per la teva presència allà, per l'article, pel teu compromís.

Raül