Divendres, 19 de novembre de 2010 | 18:04
Vostè es troba a: Inici > Economia >

El BCE demana "més mesures" per evitar "qualsevol possibilitat de contagi"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
González-Páramo és clar
El BCE demana "més mesures" per evitar "qualsevol possibilitat de contagi"
Economia 19/11/2010 11:45
"Espanya és massa gran per caure". Les grans institucions econòmiques temen, per sobre de tot, que el contagi de la crisi provocada pels mercats a Irlanda arribi a Espanya. És en aquest sentit que el BCE demana més mesures a Zapatero.
L'únic membre espanyol del Comitè Executiu del Banc Central Europeu (BCE) José Manuel González-Paramo, ha demanat al Govern de Zapatero que adopti noves mesures per sortir de la crisi i recuperar la confiança dels mercats, així com per evitar "qualsevol possibilitat de contagi" dels problemes que afronten països com Irlanda.

En declaracions als periodistes, González-Páramo ha deixat clar que "qualsevol reforçament de la política econòmica que augmenti la credibilitat d'un país i reforci les expectatives d'un creixement futur més dinàmic i de la sostenibilitat del deute" contribuirà a afermar la situació d'Espanya.

Preguntat per si el rescat a Irlanda ajudaria a limitar les tensions als mercats o simplement les traslladaria a altres països com Portugal o Espanya, no ha respost, i ha assegurat que hi ha mecanismes –creats al maig- per garantir l'estabilitat financera sistémica a l'àrea de l'euro. "La resta està en mans de les autoritats nacionals", ha sentenciat.

Tal com publicava aquest diari el dijous, als mercats es dóna per descomptat que després del rescat d'Irlanda hi haurà crisi de deute en altres països perifèrics de la zona euro, i que la incertesa és saber si les superaran o no. I preocupa, per sobre de tot, Espanya, "massa gran per caure".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1