Divendres, 19 de novembre de 2010 | 18:17
Vostè es troba a: Inici > Política >

Puigcercós reclama la gestió d'El Prat perquè el model d'Aena és "franquista"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Per no "ofegar" Catalunya
Puigcercós reclama la gestió d'El Prat perquè el model d'Aena és "franquista"
Política 19/11/2010 14:44
EP.- El candidat d'ERC a la Presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, ha reclamat aquest divendres que les institucions catalanes participin en la presa de decisions sobre l'Aeroport de Barcelona, i ha criticat que el model de gestió d'Aena és "franquista".
Puigcercós davant d'una estelada
En un acte de campanya sobre infraestructures celebrat a escassos metres de la pista d'aterratge, ha criticat que l'Estat no és neutre gestionant infraestructures, i ha assegurat que el model de gestió de El Prat d'Aena "ofega l'aeroport i ofega l'economia catalana".

Puigcercós ha criticat que la principal infraestructura aeroportuària de Catalunya està "limitada per les decisions arbitràries d'Aena", i ha assegurat que moltes multinacionals s'instal·len a Madrid i no a Barcelona per la falta de connexions internacionals de la ciutat catalana.

Així mateix, ha recalcat que la recuperació de l'economia catalana passa "pel control de l'aeroport", i, malgrat valorar positivament la construcció de la nova terminal -que va suposar una inversió de més de 1.000 milions d'euros-, ha explicat que el problema de l'aeroport no és de falta d'espai sinó de gestió errònia.

El candidat republicà ha considerat que la qüestió fonamental no és tant si la gestió de l'aeroport és pública o privada, sinó que Catalunya tingui un paper "decisiu i fonamental" en les decisions que es prenen.

"Un aeroport amb bandera catalana són moltes més oportunitats per a l'economia, és molta més competitivitat, és la captació de talent, de turisme i de capacitats per a Catalunya. És una condició important per mirar el futur amb optimisme", ha sentenciat.

El secretari general i diputat d'ERC al Congrés, Joan Ridao, que també ha participat en l'acte, ha assegurat que un dels grans problemes catalans és que l'Estat no ha compensat "mai" l'esforç inversor que s'ha fet des de Catalunya en matèria d'infraestructures.

Per aquest motiu, ha criticat que la primera línia d'alta velocitat fos Madrid-Sevilla, i, mentrestant, els Pressupostos Generals de l'Estat segueixin sense contemplar les inversions necessàries per potenciar l'eix ferroviari mediterrani.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1