Divendres, 19 de novembre de 2010 | 18:20
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

SEMPRE HI HA TEMPS

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
GUILLERMOMULET
SEMPRE HI HA TEMPS
Guillermo Garcia Mulet
18/11/2010 11:39
"Dale al torno Perico". Ja estem a voltes amb les pensions. Cert és que la longevitat comporta destinar més recursos a pensions. També és cert que no ens podem quedar creuats de braços. Però abans de ficar les tisores en la caixa de les pensions, penso que s'haurien d'adoptar altres mesures tendents a augmentar la recaptació de la Seguretat Social.

Una d'elles és elevar el nivell màxim de cotització pels que més guanyen. Una altra opció de recaptació podria ser que les noves tecnologies també cotitzin, com a mínim d'una banda dels llocs de treball que eliminen. Per posar un exemple molt quotidià. El caixer automàtic, on el treball ho fem nosaltres i damunt ens cobren comissió per treure els nostres diners del nostre compte. Per què no cotitza?

Potser si es fessin polítiques fermes en contra dels paraisos fiscals, tindríem més recursos per a les nostres pensions.
Per posar un altre exemple de treure recursos: Als condemnats en sentència ferma per corrupció, l'embargament dels béns mal bestiars i llocs a la disposició de la sanitat o de les pensions.

I llocs a donar idees, crec que per aquí s'intentaven subhastar béns de narcotraficants empresonats. Per què no es posen a la disposició de la Seguretat Social per a pensions? No sé, un és una mica lent de reflexos, però crec que idees, abans de ficar la tisora, ha d'haver-hi.

I les pensions o indemnitzacions d'alts executius multimilionàries? Per aquí es podria fer alguna cosa, dic jo. No sé, si la SGAE pot destinar milers de € a la pensió del seu president amb la recaptació del cànon, alguna cosa podria anar a la caixa de les pensions . No els sembla?

Però bé, els caps pensantes de la UE s'han fixat a Espanya per les pensions. Molt lloable. Però per que no es fixen, per posar un exemple, en el Salari Mínim Interprofessional de Dinamarca. I proposen equiparar-ho. Tindrien més recaptació amb el mateix percentatge de retenció.

I ja posats, per què no ens proposa la UE que suprimim el Concordato amb el Vaticà? D'entrada, serien uns milers de milions d'euros que tindríem més per a les pensions.

Per ficar les tisores sempre hi ha temps. No creuen vostès?
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1