Vota
Resultat:
7 vots
Actualitzat el 20/11/2010 a les 00:01h

Teta i cony i caca i cul

Segur que heu picat; segur que heu vist el títol i heu pensat, aviam quin és el marro? Doncs mireu, aquest ganxo tan simple és, ni més ni menys, el que comença a causar furor en aquestes eleccions catalanes. Sempre hi ha puritans que s’exclamen, que reclamen parlar dels programes i de les idees i de coses serioses, però funciona allò que funciona. Si jo al títol d’aquest article hi hagués posat “Anàlisi de les estratègies de la campanya electoral i absència de debat programàtic”, no l’hauríeu pas clicat, oi?

Segur que em descompto, però he localitzat cinc recursos fàcils al sexe entre els partits que es presenten al Parlament: el petó d’en Ridao (d’escola de monges, vist el que segueix); el vídeo porno de la Montse Nebrera, que necessita com el pa una segona part sense censura; els despullats de Ciutadans, nen i embarassada inclosos; l’orgasme de la JSC, dissortadament repudiat pel molt cast Montilla, i que jo diria que és el més reeixit de la colla; i per acabar, l’espectacle de mamelles enlaire i nu integral de la CORI de la Carmen de Mairena i l’Ariel Santamaria. I espereu que tot just arribem a l’equador de la campanya.

Tenim sexe a punta pala. I violència? Bé, ja arribarà, quan la nostra ètica col·lectiva es degradi una mica més; de moment només hi ha hagut el videojoc de l’Alícia Terminator , liquidant separatistes i sense papers amb cibernètica alegria. Però auguro que, ben aviat, aquest gust morbós per la sang digital també entrarà en la política. Anem cap a una comunicació molt primària, i la política mediàtica no té perquè ser diferent del cinema, els anuncis, el futbol o els best-sellers. L’espectacle passa per la pell i les parts baixes. Interessa tot el que arrosseguem ran de terra. Com més enlaire enfoquem més avorrit és el món, i quan assolim les venerables calbes d’alguns savis ciutadans, les quals amaguen prodigiosos cervells, l’audiència ja ha desertat.

Quines explicacions s’amaguen rere una publicitat tan neanderthal? Podríem dir que es tracta de captar l’atenció, i no diríem cap mentida, però tampoc cap gran veritat. Evidentment que es tracta de pescar el personal. Però el cas és que piquem l’ham, i la pregunta no és tant per què els spin doctors paren el ganxo, sinó perquè el mosseguem nosaltres. La primera raó potser és la que s’apuntava més amunt; que tot va cap aquí, i un bon “polvo” i una bona castanya claven la gent a la pantalla, en política o en agroturisme, tant se val. La segona és que ens falta sexe i violència reals a les nostres vides quotidianes, i per tant l’anem a trobar en experiències virtuals. Enyorem un bon striptease i una sonora plantofada de debò, i en conseqüència els busquem a la publicitat.

La tercera, i jo diria que fonamental, és que no ens volem fer grans. Detestem els problemes, les males notícies i els sacrificis. Avui sortiria un Churchill demanant sang, suor i llàgrimes, i perdria estrepitosament. Volem espectacle, diversió i un punt de fantasia eròtico-fecal. Hem retrocedit al punt intermedi entre la fase anal i la pubertat, on les pulsions corporals són tan fogoses que els pensaments ens davallen avall, com diria el poeta. Ens estem infantilitzant. Peterpanitzant. Banalitzant. Per fortuna, no tothom és així. Però la majoria sí, com jo i com vosaltres, estimats lectors que llegiu aquesta peça. Siguem sincers; si al país hi ha malalts, no ho són només els polítics. Cony i caca i cul i pis.

Navega per les etiquetes

eleccions Parlament

Referències a Internet

eleccions

COMENTARIS

+2
-0
Anunci
AliBay, 20/11/2010 a les 09:26
Per a mi aquests anuncis electorals cada cop s'assemblen més als anuncis de cotxes. Abans s'assemblaven als anuncis de detergents, clar.
+1
-0
tens raó
Raquel, 20/11/2010 a les 09:07
És veritat, és massa fàcil dir que els polítics són uns frívols i exploten el morbo. Els frívols som tots, jo inclosa.
+0
-0
Campanya masculina
Canari, 20/11/2010 a les 09:01
Diu una amiga meva que ens estan fent una campanya masculina, a la nostra mida. Pel que veig al meu entorn, a les dones no els fa ni fred ni calor tot això de les indecències, i els orgasmes, i molt menys la tovallola de la Nebrera. Però què vols, els homes ens morim per veure'n la continuació, és cert.

Si parlem de política de veritat, estic amb en Joan del Riu i el tema de la RAUXA. I, quan parlem del futur del país, deixem tovalloles i banyeres, que estan molt bé, però en la intimitat, si us plau.
+0
-2
Prou castellanades
Anònim, 20/11/2010 a les 07:28
En català no és diu a punta pala. Expressió d'una altra part emprada només a alguns llocs de Castella, sobre tot en argot del sud de Madrid. Els que vivim fora de Catalunya ens sorpren com les deixeu anar les castellanades sense adonar-vos que algunes no són correctes ni adients al mitjà. Cal aprendre bé el castellà per engaltar-les així, sobre toto les paraules d'argot com a punta pala.En català es diu a dojo, a balquena, n'hi ha més que un foc no en cremaria, n´hi ha per donar i per vendre, n`hi ha de l'alçada d'un campanar... i molts més.
ALFRED : M'Has decebut. Ho sento
+5
-1
és que és el TEU cul
Joan del riu, 20/11/2010 a les 00:53
benvolgut
tens raó, l'article el cliquem perquè hi diu CUL, però sobretot sobretot perquè ets TU qui el signes, volem saber què ens en sabràs dir tu de tot aquest MERDER

Ara bé, si hi ha tant de seguiment massificat d'aquestes pulsions primàries és sens dubte perquè la nostra societat s'estructura en gran mesura en forma de ramat de xais, o de rusc d'abelles


I per això no ens ha d'extranyar que en alguns parlaments plurals, com sortosament ho és el nostre, siguin partits petits els qui condicionen les polítiques dels grans. Partits de gent que reflexiona, condicionant les polítiques de partits massificats que conreen el vot fàcil de l'espectacle mediàtic

I esperem que així serà també d'aqui a 8 dies: Petits partits plens de RAUXA i energia que faran embogir els mandataris conservadors que fa anys que malden per arribar al poder

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Alfred Bosch
Nascut a Barcelona l'any 1961. És escriptor, conegut per novel·les com l'Atles Furtiu, la trilogia 1714 o Les Set Aromes del Món. Com a articulista intenta fer escrits diferents dels que fa tothom, i diuen que algun cop fins i tot ho ha aconseguit.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: