El proper diumenge dia 21 de novembre de 2010 l’Ajuntament de Sant Gregori i l’Associació de Comerciants i Empresaris Sant Gregori - Vall de Llémena, amb el suport del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, organitzen la 4a Fira del Pa i de la Xocolata. La Fira se celebra a la Plaça Rafael Masó (plaça del pavelló poliesportiu) i el carrer Torrent Vidal.

El programa de la fira ofereix una variada oferta d’activitats lúdiques. Durant tot el dia els assistents podran gaudir de parades amb productes relacionats amb la xocolata i la farina, així com mercat d’artesans. L’activitat estrella de la fira són els tallers dirigits a la mainada, que en l’edició passada van ser el centre d’atenció de petits i no tan petits. Els tallers es realitzaran durant tot el dia, matí i tarda, al pati de l’escola Agustí Gifre i al pavelló poliesportiu. Juntament amb els tallers hi haurà un espai dedicat a jocs tradicionals per a la mainada. Al matí es farà una taller de pa i a la tarda un taller de piruletes de xocolata a càrrec del pastisser artesà Miquel Costabella.

Enguany, la Fira coincideix amb la 5a Mostra d’Espectacles Familiars i Petit Format del municipi, que aportarà a la fira diversos espectacles dirigits al públic infantil. Així, a les 10 del matí s’inaugura la fira amb una botifarrada popular i xocolata desfeta a càrrec de Chocolates Torras, juntament amb el passacarrers “residual gurus” de la Cia. Xirriquiteula Teatre. D’11 a 13h. tindrà lloc també l’espectacle “Sensacional” de la Cia.Imaginart, dirigit a mainada d’1 a 5 anys. De les 10 a la 1 del migdia es celebrarà la 4a exposició de Citroen 2cv i derivats de vehicles clàssics, motos històriques i tractors antics que organitzen els Informals dels clàssics de Fontajau i l’associació d’amics dels tractors i màquines antigues de Girona. Durant el matí, també hi haurà la VI trobada d’intercanvi de plaques de cava a càrrec de l’Associació d’amics col•leccionistes de la Garrotxa i demostració de puntaires durant tot el dia. A les 12h. es podran realitzar les inscripcions i presentació de propostes per al concurs de coques i pastissos i el concurs de figures de pa.

Cal destacar també, la cata de xocolata que organitzarà l’associació Psicojove, a la qual cal inscriure’s prèviament a la celebració de la fira per la limitació de places, a l’Ajuntament de Sant Gregori o el mateix dia al Bar de la Fira.

Durant el transcurs de les activitats de la tarda tindrà lloc el berenar popular de pa i xocolata, patrocinat per Bellsolà i Nestlé, i es realitzaran diversos concursos. Per finalitzar la diada, a les 6 de la tarda la companyia Solfasirc amenitzarà la clausura de la fira amb l’espectacle de circ “La Pinça”.

Coincidint amb la celebració de la fira, els restaurants de l’Associació de Comerciants i Empresaris Sant Gregori-Vall de Llémena celebren la tercera campanya gastronòmica “fogons i xocolata”, que s’iniciarà 19 de novembre fins al 28 de novembre. Durant aquesta setmana els restaurants de l’associació incorporaran a les seves cartes especialitats de plats i postres elaborades amb xocolata.

La Fira compta amb el suport del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa i la Fundació Obra Social La Caixa.

Patrocinen Bellsolà i Nestlé, Chocolates Torras, Viena, Metalquimia, Forn Sant Antoni, Forn Boix, Callebaut, Trias, Tulsà i es compta amb la col•laboració de l’associació de Supermercats Valvi, pastissers artesans de la província de Girona, l’Associació Psicojove i entitats i empreses del municipi de Sant Gregori.