“Estem d’acord que cal un nou Trueta per donar servei a les necessitats de la ciutat, la comarca i la regió. Ara bé, el 2006 es va presentar un projecte que encara avui és projecte, 4 anys després. El nostre compromís és resoldre aquest tema estudiant totes les alternatives possibles”, ha dit avui Santi Vila. El cap de llista de CiU per les comarques gironines ho ha dit aquest migdia a Blanes, on ha visitat les instal·lacions de l’Hospital Comarcal i s’ha reunit amb responsables de la Corporació Sanitària del Maresme i la Selva i l’equip de direcció del centre, acompanyat de Xavier Crespo, alcalde de Lloret i número 4 de la candidatura gironina de CiU al Parlament.

Santi Vila, que ha exposat els objectius de CiU en matèria de sanitat, ha defensat “l’aposta per un nou hospital universitari del segle XXI a Girona, el primer hospital clínic universitari que es podrà fer al mateix temps que una facultat de medicina integrada a l’Espai Europeu d’Educació Superior”. Ha lamentat però “que en els últims cinc anys s’han presentat diferents propostes de nou Trueta” i ha assenyalat que si CiU té la responsabilitat del govern “el projecte actual es revisarà per la dilatació que hi ha hagut en el temps i per l’encariment del pressupost”. “El nostre compromís és resoldre aquest tema estudiant totes les alternatives possibles amb els professionals i amb l’Ajuntament de Girona”, ha remarcat.

Justament en aquest sentit, Santi Vila ha tornat a posar èmfasi en la paraula “compromís” assenyalant que “farem allò que prometrem. Cal tornar la credibilitat a la política a favor de la política i per vèncer la desafecció”.

Després de la visita a l’Hospital de Blanes, el cap de llista de CiU ha volgut també fer un reconeixement explícit als professionals del món sanitari. “Hem de saber agrair i valorar la feina que fan, perquè són ells els que fan que tot funcioni i que funcioni bé”.

Com a actuacions destacades en l’àmbit sanitari, el cap de llista de CiU ha explicat que les propostes de la Federació aposten per reforçar el model sanitari de proximitat, per millorar la ràtio de metges per habitant, per reforçar el paper de la infermeria, per seguir treballant per aconseguir la reducció de les llistes d’espera i per un Pla de Millora Integral de les urgències, entre altres.