Dissabte, 20 de novembre de 2010 | 18:46
Vostè es troba a: Inici > Política >

Trinidad Jiménez i Hillary Clinton aborden la crisi del Sàhara

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Reunió a Lisboa
Trinidad Jiménez i Hillary Clinton aborden la crisi del Sàhara
Política 20/11/2010 12:47
La ministra d'Afers exteriors i de Cooperació, Trinidad Jiménez, s'ha reunit per primera vegada amb la seva col·lega nord-americana, Hillary Clinton, aprofitant la cimera de l'OTAN a Lisboa, amb la crisi del Sàhara occidental com a teló de fons. És la primera presa de contacte directe entre ambdues dirigents, encara que han parlat per telèfon en dues ocasions.
trinihillary
La trobada ha tingut una "agenda oberta", segons han precisat fonts diplomàtiques, encara que han intercanviat punts de vista sobre la situació en el Sàhara Occidental, després del desmantellament per part del Marroc del campament de protesta saharauí.

La situació en el conflicte en el Sàhara no ha deixat d'empitjorar. Ahir, el Front Polisario va assegurar que estan disposats a arribar a la guerra amb el Marroc, per lo que disposen d'homes "i armes", situació de la qual culpen directament a Rabat i a la indiferència i el silenci de la comunitat internacional.

Després de la verificació de les dades aportades pel Marroc sobre les víctimes per part d'Human Rights Watch, l'ONG Amnistia Internacional ha demanat a EUA i Espanya que fomentin una "investigació independent, imparcial i exhaustiva sobre el que ha passat" i que els dos governs recolzin el canvi de mandat a la zona.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1