Vota
Resultat:
1 vots
Redacció | Actualitzat el 08/11/2010 a les 16:23h

Què és la Junta Arbitral de Consum de Catalunya?

La Junta Arbitral de Consum de Catalunya és un òrgan administratiu al servei dels consumidors i empresaris, i que depèn de l’Agència Catalana del Consum. Aquest òrgan ofereix als establiments la possibilitat d’adherir-se a la Junta per solucionar possibles conflictes que es puguin derivar de la relació amb els seus clients.
Quan sorgeixi un conflicte, i un cop adherits, els establiments primer intentaran arribar a un acord, però en cas de no ser possible, el segon pas serà oferir al client la possibilitat de resoldre la reclamació mitjançant l’arbitratge de consum.
 
L’arbitratge de consum
 
Aquest procediment s’inicia amb la presentació d’una sol·licitud davant la Junta Arbitral, que és qui iniciarà el procés i gestionarà tots els tràmits. Si no s’arriba a un acord, després s’inicia l’arbitratge, que té les següents característiques:
 
  • Gratuït.- Aquest procediment està finançat per l’administració i cap de les dues parts no ha d’abonar cap despesa, excepte en cas que sol·liciti un peritatge.
  • Voluntari.- Per fer un arbitratge de consum, tant el consumidor com l’empresari han d’acordar-ho voluntàriament, ja que només en aquest cas poden quedar vinculats per la decisió presa pel tribunal arbitral.
  • Àgil i senzill.- És un procediment àgil i senzill que s’inicia amb la presentació de la sol·licitud d’arbitratge davant la Junta Arbitral de Consum.
  • Objectiu.- Un tribunal independent acorda la resolució del conflicte que estimi més  justa, després d’escoltar les al·legacions de les parts i analitzar les proves presentades.
  • Executiu.- La decisió adoptada vincula les dues parts amb els mateixos efectes que una sentència judicial. La resolució adoptada serà d’obligat compliment per a les dues parts.
 
Senyal de qualitat i compromís per a la seva empresa
 
Els empresaris que s’adhereixen a una Junta Arbitral de Consum poden exhibir el distintiu d’establiment adherit en el seu comerç i en la documentació i publicitat. Aquest distintiu és signe de compromís i de la qualitat dels seus productes i serveis envers els clients.
 
Aquest procediment permet als establiments, si hi ha algun deute, demanar al tribunal que els consumidors els abonin les quantitats pendents de pagament relacionades amb el conflicte en qüestió. És a dir, podrà demanar la reconvenció del deute en el mateix procés.
 
La solució que acordi el tribunal arbitral de consum té caràcter privat i és confidencial amb efectes vinculants per a les dues parts.
 
Els consumidors, al veure els distintiu de la JACC a qualsevol establiment adherit, hi entren amb confiança perquè saben que tenen una garantia de qualitat afegida a la seva compra que els assegura que, en cas de reclamació, aquesta es podrà resoldre mitjançant la via arbitral de consum.
 
Per mitjà de la JACC es gestiona un procediment àgil i senzill; els consumidors no necessiten ni advocat ni procurador i obtenen una solució al conflicte d’obligat compliment, tant per a ells com per als empresaris.
 
Com adherir-se?
 
Per adherir-se a la Junta Arbitral de Consum de Catalunya s’haurà d’omplir i signar un compromís d’adhesió de l’empresa, adjuntar-hi la documentació acreditativa de la raó social, l’activitat i el representant legal de l’empresa i enviar-ho a la seu de la JACC més propera al domicili.
 
L’empresari adherit accepta que els futurs conflictes que puguin plantejar els clients es resolguin mitjançant un arbitratge de consum gestionat per la JACC.
 
Junta Arbitral de Consum de Catalunya a Osona
Oficina de consum
Consell Comarcal d’Osona
Edifici “ El Sucre”
c/ Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5 3pl
08500-VIC
 
Més informació a:
www.consum.cat
www.ccosona.cat 

Navega per les etiquetes

Junta Arbitralconsum

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Les eleccions a Osona, al minut
Enquesta
La campanya electoral influirà en el teu vot?
      Vots emesos: 126
Edicions locals

Consum

Què és la Junta Arbitral de Consum de Catalunya?

La Junta Arbitral de Consum de Catalunya és un òrgan administratiu al servei dels consumidors i empresaris, i que depèn de l’Agència Catalana del Consum. Aquest òrgan ofereix als establiments la possibilitat d’adherir-se a la Junta per solucionar possibles conflictes que es puguin derivar de la relació amb els seus clients.
Bloc de fotos
Arxiu històric


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: