Diumenge, 21 de novembre de 2010 | 18:29
Vostè es troba a: Inici > Política >

Espanya traspassarà l'autoritat de les seves províncies afganeses entre 2011 i 2012

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Suposarà una "retirada automàtica" de les tropes
Espanya traspassarà l'autoritat de les seves províncies afganeses entre 2011 i 2012
Política 19/11/2010 22:26
EP.- Carme Chacón ha anunciat que Espanya estarà "en disposició" de començar la transferència de la responsabilitat sobre les províncies afganeses que ara estan sota la seva autoritat -Herat i Badghis- al Govern local entre "2011 i final de 2012".
9Rueda de premsa de Carme Chacón
La ministra de Defensa, Carme Chacón, que ha comparegut en roda de premsa a Lisboa, on se celebra la 61 Cimera de Caps d'Estat i de Govern de l'OTAN, ha precisat que aquest procés es farà "pas a pas" i no significa "una retirada automàtica de les tropes". "Serà gradual i sempre que considerem que els objectius s'han complert", ha subratllat.

En qualsevol cas, ha insistit que les tropes espanyoles van a complir la seva responsabilitat "atenent estrictament a l'objectiu que s'han marcat", la formació i la capacitació de les estructures de seguretat afganeses perquè puguin assumir "el control del país" i ser capaços d'evitar "que Afganistan torni a ser una amenaça per als afganesos i per a la resta del món". "Estem treballant per això i crec que estem bastant ben situats respecte dels objectius que ens havíem marcat", ha precisat.

"El principi de la fi de la ISAF"

La ministra de Defensa ha recalcat que el cim de Lisboa suposa "el principi de la fi de la missió" de la Força Internacional d'Assistència a la Seguretat a Afganistan (ISAF), encara que ha recalcat que el procés de transferència de seguretat es farà amb "determinació", però també "amb prudència", perquè l'objectiu és que el procés es faci "sòlidament" i "sigui irreversible".

"Volem que quan fem un pas, aquest pas sigui sòlid i les autoritats afganeses puguin fer-se càrrec del control i de la seguretat del seu territori i que no tingui marxa enrere -ha explicat-. Només ens anirem quan hàgim complert els nostres objectius".

Per això, ha explicat, Espanya té "clar" que el procés que l'OTAN iniciarà en 2011 no té "terminis concrets" i, encara que s'ha marcat el termini de finals de 2014 com a objectiu de la seva culminació, "acabarà quan s'hagin complert els objectius" proposats i "sòlidament els afganesos puguin fer-se càrrec del seu país".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1