La guanyadora de la I Beca Internacional Ferran Adrià, la cuinera del Quebec Justine de Valicourt, ha tingut l'oportunitat aquest diumenge de compartir la jornada de treball del restaurant El Bulli i conèixer personalment Ferran Adrià, reconegut com el millor cuiner del món.

Ferran Adrià ha destacat que la beca que duu el seu nom i té la seva seu a l'Escala ha de ser "una referència" a seguir per tal de donar a conèixer la cuina catalana arreu del món. "Aquesta beca ha de ser una referència i s'ha de continuar invertint en això", ha afirmat Adrià, el qual considera que iniciatives com aquesta -impulsada per l'Ajuntament de l'Escala, Prodeca i Joves Cuiners- són molt més útils per donar a conèixer la cuina i els productes d'aquí, que fer anar cuiners catalans a ensenyar-ho a altres països.

Precisament, l'objectiu de la beca és aconseguir difondre internacionalment els productes i la cuina catalana, formant cuiners de fora per tal de convertir-los en prescriptors quan tornen al seu país d'origen. En aquest sentit, des de l'inici de la seva estada a la Casa dels Forestals de Sant Martí d'Empúries, a principis d'octubre, Justine de Valicourt ja ha recorregut uns 12.800 quilòmetres, acompanyada pel seu tutor, el gastrònom Pep Nogué, per tal de conèixer els productes d'arreu de Catalunya.

La becària acaba la seva estada a l'Escala el dia 17 de novembre i haurà d'acabar la beca fent un àpat en què demostri el coneixement dels productes catalans i quines aplicacions culinàries n'ha extret.

Ferran Adrià opina que aquesta Beca ha de ser l'inici per acabar "tenint 300 persones així d'aquí a vint anys". A més, ha assegurat que el fet que dugui el seu nom "és un orgull".

En la visita al Bulli també hi han participat l'alcalde de l'Escala, Estanislau Puig, i el director general de Prodeca, Fernando Bienert.