Vota
Resultat:
13 vots
Salvador Cot | Actualitzat el 18/11/2010 a les 23:59h

A 80 fins a l'últim dia


Probablement, la mesura que ha fet més forat popular al llarg d'aquest segon tripartit és la limitació a 80 Km/h en els accessos a Barcelona. La decisió, que tothom coneix, és una d'aquestes opcions que afecten directament la vida i els costums de moltes persones i que fan ben visible la mà del Govern en la quotidianitat.

Els 80 Km/h s'han debatut fins a la sacietat, amb dos arguments bàsics en el bàndol de la defensa: l'efecte de millora sobre els embussos i la rebaixa dels nivells de contaminació. Dos raonaments propis d'un moment en què l'economia creixia sense límit aparent, amb l'efervescència -encara- dels anys dels totxos daurats.

Però ja portem un parell d'anys de davallada brutal i els camions a vessar de mercaderies escassegen. Aquella societat opulenta comença a quedar lluny. Hi ha menys vehicles i, conseqüentment, retencions no tan gravoses, a més de menors índexs de contaminació. En tot això pensen, segur, tots els conductors que circulen, perplexos, fora de les hores punta i fins i tot de matinada, quan viatgen en solitari, amb l'única companyia dels radars.

Tot això no ha fet que la mesura hagi cedit ni una mica en la seva rigidesa, perquè es tracta d'una opció ideològica d'ICV. Els ecosocialistes han estat coherents, fins i tot en contra de l'opinió pública majoritària. Ara CiU, PSC, ERC, PP, Ciutadans i Reagrupament ofereixen -almenys- flexibilitzar una mesura que no sobreviurà al 28-N. Però ICV haurà aguantat fins al final.

COMENTARIS

+1
-0
FRENAR.
Judas Priest, 19/11/2010 a les 19:55
Jo com que ja em conec on estan tots els radars li foto canya, quan m´apropo freno i després li torno a fotre canya. I com jo el 90% dels conductors, el que demostra que aquesta mesura és una tonteria
+1
-0
i que duri
Anònim, 19/11/2010 a les 19:33
De les 5h30, fins les 23h, ha de continuar així.
+4
-0
d\\\'acord amb 80
quim1964, 19/11/2010 a les 17:41
La millora en la circulació i en la seguretat és evident i inqüestionable. La veritat és que des de la seva posta en marxa , he sigut una manera fàcil i demagògica d\\\\\\\\\\\\\\\'atacar al tripartit i a ICV.(mai els he votat)
Espero que tots els amants de la velocitat sense límits no hagin d\\\\\\\\\\\\\\\'anar mai al cementiri a acomiadar una persona estimada.
+2
-2
Inútils = ICV = recaptadors
Anònim, 19/11/2010 a les 16:17
A Barcelona també es va a 80, però per les Rondes. A l'autopista a més de ser inútil, és perillós, tots enganxats uns als atres converteix una frenada d'algú que no vol que el caci un ràdar en una trampa per als demés. Però per contra té una cosa bona, les multes, no serà que aquest és l'çunic motiu?? Que jo vagi a 50 per hora no vol dir que el meu cotxe contamini menys que un altre que va a 80, el que ho fa és el règim de gir del motor de cadascun (No és el mateix a 50 en 1a velocitat que vuitanta en 3a.)
+4
-0
Per què no?
Ab, 19/11/2010 a les 15:01
A França totes les grans ciutats tenen limitació de velocitat, però a 90 Km h. I em sembla molt bé, com la de Barcelona.
I això que no sóc ecolo-xista ni del tripartit.
+7
-2
al que seguirà anant a 80
Anònim, 19/11/2010 a les 13:24
em sembla bé que segueixis anant a 80, però si et plau circula pel carril de la dreta, gràcies.
+1
-1
Gairebé prefereixo els blocs
Anònim, 19/11/2010 a les 12:04
Salvador,

quina decepció !!
+9
-4
jo seguiré anant a 80
Anònim, 19/11/2010 a les 10:45
Doncs a mi em sembla una bona mesura que convindria mantenir i fins i tot extendre. Si s'ha de millorar, anem cap a la velocitat variable. Tenim la tecnologia a tocar i és raonable fer-ho. Invertim en recerca! Proposem-nos ésser capdavanters en lloc de tombar el primer intent de progressar. En aquest tema, com en tants d'altres, els polítics actuals actuen acomplexats i acaben paralitzant-nos o demanant perdó, en comptes d'anar endavant amb orgull. Son incapaços de contextualitzar els problemes perquè el seu egocentrisme els fa centrar-ho tot en les seves rivalitats i anhels de quotes de poder. Tant els d'una banda com els de l'altra, aquest és el mal. Hauriem de canviar-los gairebé tots. I els experts que fan estudis amb interessos al darrere sense reconeixer-ho, també. És urgent, perquè aquesta actitut perverteix la societat manllevant-li els valors morals. I que no vinguin a dir que tenim els politics que ens mereixem o que son els que produeix la socitat, perquè els valors els dicta el poder i no a l'inrevés.
+7
-2
no esperava menys d´ells
Avi Macià, 19/11/2010 a les 09:42
Ja se sap: els comunistes, com sempre, intentant fiscalitzar fins l´últim moviment de les nostres vides. Són tan intransigents com els feixistes. Els extrems es toquen...
+8
-4
La pasta
Joaquim234, 19/11/2010 a les 07:12
És clar, i és que sobretot era una mesura recaptatòria. En comptes de denunciar cada dia l'espoliació fiscal, fer que els catalanets paguin (encara) més. Fa riure que ara el PSOE i Esquerra se'n desmarquin, després de 4 anys beneint-ho. Però la credibilitat d'Esquerra ja la coneixem:
http://xrl.us/valentiesdesquerra

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Seguiment Nació Digital eleccions al Parlament
Enquesta
Qui ha guanyat el debat a sis?
Vots totals: 212
Les eleccions, al minut


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: