El cap de llista de CiU per les comarques gironines, Santi Vila, ha reivindicat aquest dissabte al vespre el compromís que els diputats gironins de CiU es constitueixin en un autèntic lobby en favor de la demarcació i de la seva gent. “Treballem amb el doble d’il·lusió si cal perquè ens hem proposat dos reptes: canviar el govern i aconseguir que l’Artur Mas sigui president, però també acabar amb la discriminació crònica que pateixen les comarques gironines”, ha dit en recordar - “ni que sigui de passada perquè el que cal és mirar endavant”- obres inacabades com les de l’N-II, zones fosques de cobertura de telefonia o la necessitat d’actuacions per captar i retenir talent. “No viure a Barcelona, no ha de ser un càstig. El país no pot oblidar que tot el territori és igual d’important que Barcelona i la seva àrea. El dia que no ho diguem estem perduts”, ha assenyalat. I és en aquest sentit que ha defensat que “des del convenciment de les capacitats i potencialitats del nostre territori, els diputats gironins de CiU ens constituirem en un autèntic lobby gironí amb agenda pròpia de preocupacions”.

Santi Vila ha reivindicat aquest compromís a Figueres, ciutat de la qual és alcalde – i vol seguir-ho essent “per molts anys” - i que ha acollit el míting central de la campanya de CiU a les comarques gironines. L’envelat que s’havia instal·lat a la Rambla Nova s’ha quedat petit per acollir les més de mil persones que s’hi han aplegat per fer seguiment de l’acte, que ha comptat amb la participació del secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida.

En la seva intervenció, el cap de llista de CiU per Girona s’ha referit especialment a la situació de crisi actual i ha defensat la necessitat “d’una administració àgil” i, sobretot, “la necessitat de donar suport als emprenedors i a les petites i mitjanes empreses”. “Estem convençuts que aquesta situació es pot superar – ha dit– si confiem en ells en lloc del model dels que ni treballen, ni estudien, ni tenen ganes de fer ni una cosa ni l’altra”.

Vila també ha rebutjat que es gravi més el turisme i ha defensat la supressió de l’impost de donacions i successions.

“O tripartit 3 o Artur Mas president”

El cap de llista de CiU ha fet una crida a la mobilització final per aconseguir “una gran victòria”. “Sabem que amb guanyar no en tenim prou – ha assenyalat -. Hi ha enquestes fantàstiques, és cert. Però de fet no tenim res. Us prego que ens ajudeu a arribar a tots els racons i a tot arreu i que els digueu que el debat que està en joc no és si independència si o no, o si govern de dretes o d’esquerres. El que està en joc és si tripartit 3, que sona a pel·lícula de terror, o Artur Mas president. Aquest és el debat “.

I per fer-ho, “i perquè arreu ens reconeguin com a gent de CiU”, Santi Vila també ha parlat d’actitud i ha posat com a exemple a seguir el que ha anomenat “manual Xavier Trias”. “Quan vulguis anar pel món i ser reconegut com de CiU fes servir les tres “h”: humils, honestos i amb sentit de l’humor”, ha dit.

Duran i Lleida: “La millor enquesta és la del 28”

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, igualment ha fet una crida especial a la mobilització en la darrera setmana de la campanya i ha demanat no fer cas de les enquestes. “La millor enquesta és la del 28 de novembre”, ha assegurat i en aquest sentit ha reclamat que “hem d’assegurar que CiU guanyi i governi i que ho faci amb una ampla majoria que permeti un govern seriós, que és el que fa set anys que no té Catalunya”.

Duran i Lleida ha assenyalat que en les crítiques que les formacions fan cap a CiU el que crida l’atenció és que “tots els partits accentuen el perill del soci que pot tenir CiU” i en aquest sentit ha indicat que “si no els preocupa que CiU governi, fem possible que CiU pugui governar en solitari, que no tingui llast de pacte”.

Crisi
El secretari general de CiU ha fet una anàlisi crítica de la situació econòmica actual i ha defensat també el suport a emprenedors i petites i mitjanes empreses. “Som un país treballador per sobre de tot. Cal que fem costat i que es doni suport a autònoms, emprenedors, al comerç, a les pimes ... perquè aquests, i no el DOGC o el BOE, són els que creen feina”, ha dit.

A l’acte de Figueres, que han encapçalat els presidents d’Unió i de Convergència de l’Alt Empordà, Josep Blanch i Pere Vila, ha assistit una delegació de representants de formacions polítiques de Mèxic, Equador, Estònia i Xile que divendres van participar en la trobada de la Internacional Liberal a Barcelona. També hi havia representants cubans recentment alliberats pel règim de Castro que han estat ovacionats.