Dimarts, 23 de novembre de 2010 | 19:28
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Detinguts tres joves neonazis a Barcelona amb un arsenal d'armes

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Incitaven al racisme i la xenofòbia a Internet
Detinguts tres joves neonazis a Barcelona amb un arsenal d'armes
23/11/2010 11:54
Arsenal d'armes i objectes d'apologia del nazisme
La Policia Nacional ha detingut a Barcelona a tres membres d'una banda juvenil neonazi, tots d'uns 20 anys, que guardaven un arsenal d'armes a casa: una bomba de morter sense càrrega, tres subfusils, deu pistoles, un revòlver i una pistola elèctrica.
Segons ha informat aquest dimarts el cos policial, el grup -dos homes i una dona- difonia la seva ideologia d'incitació al racisme, la xenofòbia i la discriminació per Internet a través de les xarxes socials, on penjaven fotografies abillats amb indumentària neonazi i exhibint el seu armament.

En les webs incloïen comentaris racistes i xenòfobs, amagant la seva veritable identitat a través de sobrenoms ('nicks'), i es relacionaven a través d'Internet amb persones d'ideologia similar en pàgines de fàcil accés per al públic en general.

El contingut dels comentaris eren "de marcada tendència nazi-hitleriana", segons la policia, i usaven terminologia com 'A.C.A.B.' (missatge contra la policia), '88' (en referència a les lletres HH, Heil Hitler), '18' (Adolf Hitler), 'SS' (formació paramilitar de l'Alemanya nazi), 'White power' (poder blanc) i 'W.O.T.A.N.' per saludar-se entre ells.

En els registres dels seus domicilis, al barri de la Verneda a Barcelona, a Badalona i en Masnou, els investigadors van trobar banderes neonazis, emblemes, anagrames, literatura, fotografies i roba d'estètica nazi, a més d'una emissora de radioaficionat, material informàtic, una càmera de vídeo i radiotelèfons.

Als tres detinguts els imputen delictes contra els drets fonamentals i llibertats públiques i tinença il·lícita d'armes.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1