Dimarts, 23 de novembre de 2010 | 19:32
Vostè es troba a: Inici > Cultura >

La dieta mediterrània, de la terra a taula

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Patrimoni Immaterial de la Humanitat
La dieta mediterrània, de la terra a taula
23/11/2010 18:42
Tot va començar als inicis del neolític a Mesopotàmia fa més de set mil anys, quan les poblacions mediterrànies donaven el tret de sortida al que actualment coneixem com a agricultura. Ara, però, la Unesco ha reconegut aquest estil de vida saludable basat en la dieta mediterrània com a patrimoni immaterial de la humanitat.
Productes frescos i de temporada amb abundants aliments vegetals, fruites i llegums, ús d'oli d'oliva com a font principal de greix, consum de peix i moderació en la ingesta de carn.

A part del reconeixement als productes, la idea subjacent va més enllà de la dieta i aborda una manera de viure equilibrada basada en uns paisatges, una forma de cultivar, de tractar els productes, de cuinar i de menjar tranquil•lament i en companyia.

En definitiva, una sèrie d'actituds davant la vida que donen com a resultat una salut més bona, preventiva de malalties cardiovasculars, de diabetis o obesitat.

Més informació
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1