Patrimoni Immaterial de la Humanitat
La dieta mediterrània, de la terra a taula
23/11/2010
18:42
Tot va començar als inicis del neolític a Mesopotàmia fa més de set mil anys, quan les poblacions mediterrànies donaven el tret de sortida al que actualment coneixem com a agricultura. Ara, però, la Unesco ha reconegut aquest estil de vida saludable basat en la dieta mediterrània com a patrimoni immaterial de la humanitat.
Productes frescos i de temporada amb abundants aliments vegetals, fruites i llegums, ús d'oli d'oliva com a font principal de greix, consum de peix i moderació en la ingesta de carn.
A part del reconeixement als productes, la idea subjacent va més enllà de la dieta i aborda una manera de viure equilibrada basada en uns paisatges, una forma de cultivar, de tractar els productes, de cuinar i de menjar tranquil•lament i en companyia.
En definitiva, una sèrie d'actituds davant la vida que donen com a resultat una salut més bona, preventiva de malalties cardiovasculars, de diabetis o obesitat.
Més informació