Dimarts, 23 de novembre de 2010 | 19:38
Vostè es troba a: Inici > Política >

Mas demana una alta participació

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Crida de nou a recelar de les enquestes
Mas demana una alta participació
Política 22/11/2010 22:32
EP.- El candidat de CiU a la Generalitat, Artur Mas, ha cridat aquest dilluns a combatre els partits que volen una Catalunya "aguada i marginal" amb una àmplia participació a les eleccions catalanes que permeti crear una gran onada que porti el canvi a Catalunya.
En un míting davant més de 1.500 persones, que ha desbordat les expectatives, ha alertat que un excés de confiança i l'abstenció són dos dels principals adversaris contra els quals ha de lluitar CiU mancant sis dies per a l'eleccions catalanes.

"Us demano que hi hagi una forta participació el 28 de novembre i ens ajudeu a una gran onada pel canvi positiu al país, i això només s'aconsegueix anant a votar", ha insistit Mas, qui ha avisat del risc que pot comportar l'abstenció.

Per això, ha cridat els catalans a no resignar-se ni a instal·lar-se en la queixa, i a votar el 28 de novembre: "Plantem cara i escombrem el pas a la gent que des de dins i fora volen que Catalunya sigui un país aigualit, marginal i secundari".

I és que, a més de vaticinar que el PSC l'hi posarà difícil a CiU perquè estan "desconcertats, confosos i irritats" per aquesta campanya electoral, Mas ha retret que el candidat socialista, José Montilla, recorregués al passat per criticar a la federació.

"S'han barallat tant amb el passat que s'han oblidat de construir el present i de prepara el futur", ha exclamat Mas, qui els ha acusat d'haver perdut el poder de creure en ells mateixos durant aquests últims anys.

A més del PSC, Mas ha advertit dels adversaris que tenen fora de Catalunya -PSOE i PP- perquè, al seu parer, veuen "amb gran preocupació i incomoditat una victòria important del nacionalisme català, del catalanisme que representa CiU".

Aquesta preocupació, segons el candidat de la federació, és perquè si aconsegueixen un govern fort plantaran cara al que sigui necessari: "Una gran victòria de CiU és la gran palanca i plataforma perquè Catalunya es faci respectar a tot arreu, perquè ells la volen disminuïda, petita, perifèrica, residual, regional i folklòrica".

Davant aquesta situació, Mas ha assegurat que si governa lluitarà contra això i defensarà la personalitat col·lectiva catalana, els seus interessos i objectius, tals com el concert econòmic.

En un to reivindicatiu, el líder de CIU ha apel·lat a confiar en les persones que creuen que Catalunya és una nació, i ha carregat contra els partits que volen dividir Catalunya i que el català perdi manxa, en referència a PP i C's, "perquè saben que el català és el nervi principal de la nació catalana".

"Majoria absoluta"

També ha intervingut l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, que ha advocat per que Catalunya recuperi el seu lideratge amb un govern "fet per catalans" i amb majoria absoluta, després de recordar que en 1984 les comarques d'Osona la hi van proporcionar a Jordi Pujol.

A més del diputat Ramon Espadaler, que ha alertat del risc que comporten les bones enquestes per CiU, el diputat Francesc Homs ha proclamat que Catalunya ha de rebel·lar-se contra la sentència del Tribunal Constitucional (TC) de l'Estatut: "Som una nació, nosaltres decidim!".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1