Dimarts, 23 de novembre de 2010 | 19:30
Vostè es troba a: Inici > Política >

Montilla apel·la al 35% d'indecisos per donar la volta a les enquestes

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Zapatero acompanya al President en un míting a Lleida
Montilla apel·la al 35% d'indecisos per donar la volta a les enquestes
21/11/2010 19:18
9montilla-sabater-lleida
El president de PSC i candidat a la reelecció a la Generalitat, José Montilla, ha reconegut que les enquestes publicades aquest diumenge reflecteixen que el seu grup "va segon" i que el seu rival, Artur Mas, "està fort", tot i que vol lluitar fins al final per convèncer al 35% d'indecisos.
Segons Montilla, els sondejos també mostren que el seu partit ha recuperat posicions pel que fa a l'inici de campanya, però que encara no han "remuntat" prou, pel que ha emplaçat als 1.200 assistents al míting celebrat aquest diumenge a Lleida a fer un últim esforç, tenint en compte que, al seu judici, només hi ha dos candidats possibles: Mas i ell.

Montilla s'ha vist abrigallat pel president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, i pel president de l'Institut Europeu de Florència, Pepe Borrell, als quals ha utilitzat d'exemple que no sempre es compleixen les enquestes, com va succeir en les generals de 2004 o en les primàries del PSOE.

La bipolaritat de possibles candidats a guanyar les eleccions a la que Montilla feia referència ha estat qualificada pel president del PSC com un combat en el qual Mas pretén mostrar que "ja no hi ha res a fer", quan, al seu judici, encara queda marge per seguir lluitant i guanyar.

Guanyar contra pronòstic

Montilla ha assegurat estar impregnat de l'esperit combatiu dels seus acompanyants, que saben "el que és guanyar contra pronòstic", contra aquelles enquestes que diuen que el rival ho té tot a favor; pel que s'ha mostrat convençut de tornar a ocupar el càrrec de President de la Generalitat a partir del 28 de novembre.

Per al líder socialista, les enquestes auguren una participació que es promet baixa, cosa que, segons la seva opinió, acontenta a Mas, que prefereix poca participació de la mateixa manera que la prefereixen aquells grups que es veurien beneficiats d'aquesta situació per guanyar un escó al Parlament.

Montilla ha assegurat que prefereix una alta participació, encara que perdi escons, que guanyar les eleccions amb un alt índex d'abstencionisme; i ha recordat que encara hi ha un 35% d'indecisos.

Per convèncer-los s'ha referit al treball que els socialistes han fet a la província ilerdenca, recordant que la construcció de l'Aeroport de Lleida Alguaire va ser una promesa convergent que no es va arribar a realitzar mai i que, "ara que ho fan els socialistes", és criticat pels nacionalistes. "Encara que Mas va venir corrent per fer-se la foto", ha sentenciat.
manel UB
22/11/2010
El Sr. Montilla te un problema que es diu Sr. Rodríguez Zapatero. La gent que pretén recuperar el Sr. Montilla, li importa tres pitos l'independentisme, encanbi si l'atur, per culpa de la política inicial del PP i continuista del PESOE (Sr. R. Zapatero) i per tant només recorden al últim. El que si pot recuperar el Sr. Montilla son els federalistes que veuen impossible el federalisme i per tant aniran vers el independentisme (per arribar a un federalisme en calen com a mínim dos). Si no modera el seu discurs, anti-independentistes, molts d'ells, socialistes, o no aniran a botar o botaran en blanc (en conec molts). El altres, pels quals sembla ser que fa la campanya i son els antics immigrants i castellano parla'ns) per falta de memòria, botaran al PP.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1