Dimarts, 23 de novembre de 2010 | 19:33
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Tensió bèl·lica entre Corea del Nord i Corea del Sud

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Hi ha almenys dos morts després d'un intercanvi de missils
Tensió bèl·lica entre Corea del Nord i Corea del Sud
Societat 23/11/2010 09:25
Màxima tensió entre les dues Corees i nerviosisme en la comunitat internacional. Ningú sap del cert qui ha iniciat l'atac que ha acabat en un fort intercanvi de míssils i en la mort de dos soldats sud-coreans, però hi ha preocupació perquè l'incident no quedi aquí.
atac-coreja
De moment, tot sembla indicar que l'incident podria no ser aïllat, ja que Corea del Nord ha amenaçat amb llançar atacs "despietats" contra la veïna del sud si no reconeix que han estat els que han iniciat l'intercanvi de cops.

A Corea del Sud no admeten haver disparat primer, però si que l'exèrcit estava efectuant maniobres militars regulars i assajos balístics a l'illa de Yeonpyeong abans del bombardeig nord-coreà.

"Estàvem duent a terme maniobres militars normals i els nostres assajos balístics van apuntar cap a l'oest, no cap al nord", asseguren fonts militars. Poc abans, l'agència estatal nord-coreana, KCNA, havia assegurat que els militars sud-coreans havien disparat "desenes de projectils" i que l'Exèrcit nord-coreà s'havia vist obligat a respondre.

Almenys dos soldats han mort i quinze han resultat ferits (cinc d'ells en estat crític) a causa dels trets d'artilleria efectuats per Corea del Nord contra l'illa de Yeonpyeong, situada en aigües del Mar Groc disputades pels dos països a la costa oest de la Península.

Segons fonts sud-coreanes, Corea del Nord ha disparat almenys 200 projectils contra l'illa i l'Exèrcit de Corea del Sud va respondre amb el tret de més de 80 projectils contra les posicions de l'artilleria nord-coreana emplaçades a la costa oest del país i ordenant l'enviament de avions de combat a l'illa. Totes les tropes de Corea del Sud es troben en estat d'alerta màxima.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1