El candidat de CiU a la Presidència de la Generalitat, Artur Mas, i el secretari general de la federació, Josep Antoni Duran i Lleida, han garantit que no cauran en les provocacions del PSC i no es mouran d'un to positiu en campanya.

Durant el míting central de CiU davant de 3.000 persones congregades al pavelló de la Vall d'Hebron, els màxims líders de la federació han evitat respondre les declaracions del cap de llista del PSC per Lleida, Joaquim Llena, que ha dit “gilipolles” a CiU. “Aquest és un estil amb què nosaltres no entrarem”, ha exclamat Duran, que ha replicat que el somriure de CiU és d'il·lusió i d'esperança per una altra Catalunya que no estigui governada pel tripartit.

Per la seva banda, Mas ha subratllat que molts li diuen que CiU és l'única formació que fa una campanya normal, “basada en l'educació, en les bones formes, en l'esperit positiu i constructiu i en el respecte que mereix tothom”. I així continuarà per moltes “desqualificacions” que vinguin del PSC, “que ratllen la frontera de l'insult en moltes ocasions”. “Jo els vull dir que en aquests dies, no serem moguts d'aquest estil positiu”, ha exclamat.

Mas ha argumentat que el país està “prou tocat, prou tensionat, prou atemorit i confós” com per haver de patir una campanya que no sigui en positiu. “Aquest país vol un somriure, no per riure dels altres, sinó que apel·la al cor de l'esperança i de la il·lusió pel futur de Catalunya”, ha assegurat.

El president del grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha estat el primer a intervenir després de l'entrada dels membres de les quatre llistes de la federació, presentats un per un. Trias ha carregat contra els socialistes per “apropiar-se de la bandera del progrés” i dir que CiU representa la dreta. “N'estic fart d'això. Fa anys que patim un fals progressisme, un progressisme només de boca, incapaç molt de temps de reconèixer la crisi”, ha lamentat. Trias ha posat exemples de la ciutat de Barcelona i s'ha mostrat convençut que la capital catalana donarà suport el 28-N a Artur Mas.

Posteriorment ha parlat la número dos de CiU per Barcelona, Joana Ortega, que ha advertit que, malgrat les enquestes, la federació no té res guanyat. Ortega ha cridat a continuar fent una campanya en positiu i a no caure en les provocacions dels adversaris. En la mateixa línia s'han expressat el cap de llista per Lleida, Albert Batalla, el candidat per Girona, Santi Vila, i el de Tarragona, Josep Poblet.