Dimecres, 24 de novembre de 2010 | 19:39
Vostè es troba a: Inici > RSC >

Espanya se situa a l'avantguarga europea en reciclatge de paper

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Més del 90% de les empreses estan conscienciades
Espanya se situa a l'avantguarga europea en reciclatge de paper
RSC 24/11/2010 12:44
En els últims anys, el reciclatge ha tingut un gran impuls al nostre país, col·locant a Espanya entre els països europeus que més reciclen paper i cartró. Les últimes dades parlen de 5.000 milions de quilos reciclats a l'any, la qual cosa suposa un percentatge que pràcticament arriba al 70% del paper que es consumeix.
reciclatge de paper
La recuperació de paper s'ha duplicat en els últims deu anys i Espanya supera cada any el seu propi rècord, gràcies a l'esforç de ciutadans, administracions públiques i indústria paperera. Actualment, gairebé el 70% del paper que utilitzem es recicla, la qual cosa ens situa al capdavant d'Europa, al costat de països amb major tradició en reciclatge, com Suïssa, Alemanya, Holanda, Àustria o Noruega, les xifres dels quals ronden el 72%.

Quant a reciclatge industrial, Espanya està al capdavant d'Europa. Més del 90% de les empreses espanyoles recicla el paper i cartró que genera la seva activitat laboral, mentre que la mitjana europea se situa en el 80%. Unes dades que mostren tota la seva dimensió global si tenim en compte que amb cada tona de cartró reciclat s'estalvien 140 litres de petroli, 50.000 litres d'aigua i la vida de 15 arbres.

El reciclatge de paper s'ha convertit així en el centre de la consciència ecològica espanyola. El 96% dels 1.164 municipis espanyols amb més de 5.000 habitants compta amb un sistema de recollida selectiva, la qual cosa permet que al nostre país es reciclin a l'any més de 5.000 milions de quilos de paper. Aquest volum suposa un estalvi d'espai en abocador equivalent a 50 estadis de futbol com el Bernabéu o el Nou Camp plens fins a dalt, i 4,5 milions de tones de CO2 menys a l'atmosfera, la qual cosa suposa el 1% de les emissions totals que es produeixen al nostre país.

Cada espanyol utilitza a l'any 170 quilos de paper, una xifra que ens situa en el lloc número 24 del rànquing mundial, molt lluny dels 300 quilos de paper que cada any consumeixen els ciutadans de Luxemburg, Bèlgica, Finlàndia o EUA D'aquests 170 quilos utilitzats a Espanya, 110 es recuperen a través de la recollida selectiva municipal (a través de contenidors, punts nets o la recollida porta a porta en el petit comerç i oficines), i de la recollida industrial (en grans superfícies de distribució, impremtes i empreses en general).

El rècord de recollida selectiva municipal de paper per al seu reciclatge ho ostenten Navarra i Balears. Els segueixen el País Basc, Catalunya, Astúries, La Rioja i Madrid. És precisament en aquestes ciutats on la indústria també està més conscienciada en el reciclatge de paper. Empreses de reprografia com ara Nueva Zorita, de Madrid, fomenten activament adoptar accions verdes en el treball i treballen en l'orientació a companyies per a la utilització de paper reciclat o la digitalització de factures o arxius, la qual cosa no només ajuda a la sostenibilitat del planeta, sinó que també estalvia costos i augmenta l'eficiència i la productivitat de les companyies.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1