Dimecres, 24 de novembre de 2010 | 19:45
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Gairebé la meitat dels espanyols participa en jocs d'atzar habitualment

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Loteria, bingo i apostes 'online'
Gairebé la meitat dels espanyols participa en jocs d'atzar habitualment
Societat 23/11/2010 21:19
EP.- Gairebé la meitat dels espanyols (el 49,9%) participa en jocs d'atzar, com la loteria, el bingo o les apostes 'online', de manera habitual, mentre que la majoria de 18 a 75 anys (el 92,4%) ho ha fet en alguna ocasió, segons les conclusions d'una investigació de la Universitat Carlos III de Madrid.
9cartrons de bingo
Cadascun d'aquests jugadors habituals es juga entre sis i 35 euros al mes (el 55 per cent dels enquestats). No obstant això, la percepció del que s'han gastat pot ser inferior, ja que, d'acord a l'estudi, se solen subestimar les quantitats. Així, de mitjana, un jugador que creu haver jugat 22 euros al mes, en realitat ha jugat 40 euros.

Per gènere, els homes són jugadors habituals amb més freqüència que les dones, sobretot en les edats intermèdies (de 25 a 55 anys) i d'estatus social mitjà alt. Aquests jugadors habituals acostumen a dedicar una mitjana de deu minuts al dia a aquesta activitat.

Per al director del Departament de Ciència Política i Sociologia de la Universitat Carlos III de Madrid (UC3M), José Ignacio Cases, el joc, malgrat que "afecta a moltíssims treballadors, que mou moltíssims milions i que recau sobre moltíssims ciutadans", és "una realitat molt desconeguda a Espanya".

La principal motivació que es té per jugar és desafiar a l'atzar, segons els experts, encara que els jugadors espanyols es consideren poc afortunats. En aquest sentit, la confiança a tenir sort descendeix amb l'edat, l'estatus social i la freqüència de joc, i és major entre els homes que entre les dones.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1