Dimecres, 24 de novembre de 2010 | 19:39
Vostè es troba a: Inici > Política >

Mas insisteix en la utopia del Roina

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
L'aigua com a exemple de l'estratègia electoral convergent
Mas insisteix en la utopia del Roina
Política 24/11/2010 17:46
El candidat de CiU a la Generalitat, Artur Mas, ha ofert al PSC un front comú per abanderar les polítiques de sostenibilitat a Catalunya els propers anys, i no deixar-les en mans de "minories", en referència a ICV. Ha parlat d'aigua, problema per al que proposa una solució que sona repetitiva.
En una minidocsession sobre sostenibilitat a l'empresa Riba i Farré, ha argumentat que la federació ha de liderar aquest repte perquè sigui "un discurs central i no una imposició de minories" que, al seu judici, no representen a la majoria de la societat i acaben condicionat i imposant el seu criteri en l'acció governamental.

És més, ha advocat per que, en matèria de sostenibilitat, la Generalitat aposti per l'economia productiva i per la creació de llocs de treball: "Hem de substituir l'ecologisme actual centrat en el cap de setmana per una mentalitat d'ecologisme d'entre setmana".

Ha constatat així que CiU i PSC representen un 60% dels vots a Catalunya enfront d'una "minoria que no representa ni un 10% dels vots", pel que ha cridat a no deixar les polítiques de la sostenibilitat "en mans dels que s'autoqualifiquen com a verds".

Després de carregar contra el paper que ha jugat ICV al capdavant de la Conselleria de Medi ambient, a la que ha acusat de bloquejar projectes com el del Quart Cinturó, també ha dirigit les seves crítiques cap a la construcció de dessalinitzadores que, en la seva opinió, han de ser només un "suport puntual" i que comporten una alta despesa energètica.

"Catalunya no és una illa i els continents estan interconnectats amb tot: xarxes viàries, ferroviàries, aeroports, xarxes de comunicacions i xarxes elèctriques. Per què l'aigua no?", ha preguntat Mas, qui ha argumentat de nou la necessitat del transvasament del Roina.

I és que, ha afegit, als Alps hi ha molta aigua que "no s'aprofita del tot perquè no hi ha població suficient, mentre que Catalunya té greus problemes i va arribar fins a passar set fa tres anys" amb la sequera.

Aquesta proposta de Mas és un bon exemple del que planteja el candidat convergent en molts aspectes, com per exemple el concert econòmic. L'estratègia és semblant en molts casos; proposar solucions que no estan a l'abast de la seva mà i desprestigiar el poc o molt treball que el Govern d'Entesa ha fet en la matèria.
Jose R.
24/11/2010
Mas obvia k el Ródano perderá caudal en las próximas décadas x el #calentamientoglobal http://www.joserodriguez.info/bloc/?p=3768 #28N
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1