Dimecres, 24 de novembre de 2010 | 19:32
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

Per què votaré al PSC

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
FRANCESC MORENO
Per què votaré al PSC
Francesc Moreno
22/11/2010 14:40
El PSC està en hores baixes per la suma de quatre factors essencials: crisi econòmica, error estratègic, que neix del seu últim congrés (es va obstinar a ocupar l'espai de CiU i ha propiciat que es difumini el seu missatge nacional en el si del tripartit); escassa brillantor del seu candidat, perjudicat, a més, per expressar-se en una llengua en què la seva fluïdesa es ressent, i dificultats per defensar la via de l'Estatut davant la radicalització sobiranista i espanyolista.

Malgrat aquestes raons, que duran molts votants socialistes a abstenir o votar altres formacions polítiques, jo votaré el PSC. Ho dic des d'una posició crítica i en un moment en què el corrent general és el contrari.

Els meus arguments són simples: Catalunya continua necessitant, més que mai, una força de centre-esquerra amb una implantació que va des d’aquells que s'identifiquen amb posicions quasi sobiranistes fins als que estan còmodes amb l'actual nivell d'autogovern. No m'agraden les receptes neoliberals que volen aprofitar la crisi per debilitar al màxim l'Estat del Benestar. Prefereixo que Catalunya s'assembli a Baviera, un cantó suís o Califòrnia que a Flandes, Irlanda o Kosovo. La desaparició del PSC com una gran força política a Catalunya ens acostaria inexorablement a la situació d'aquests països.

El PSC no guanyarà, i als seus dirigents els està ben empleat. Però segueix sent una força política necessària a Catalunya. Si no existís caldria inventar-la.


Francesc Moreno
Director d'Eldebat.cat
Josep M de terres de Ponent
23/11/2010
Comparteixo el sentit del vot però demano que el dia 29 hi hagi capacitat per anar a fons en l'anàlisi i atrevir-se a plantejar una autèntica regeneració del partit dels socialistes de Catalunya!
ANTONI
23/11/2010
Jo no el votare, que es el psc? Una sucursal sense veu propia, va en contra del meu pais, Catalunya. Primer ha de saber que defensa, a qui representa -suposo que a la gent propera que el vota, els catalans- i no fer una cosa aqui i canviar d'opinio a madrid. Ja se que les faria passar magres al pare PSOE, però es la unica forma de fer-lo entendre que allo que anomenem espanya, es una nacio de nacions i que el que voleu que sigui un estat FEDERAL, s'ha de forçar molt mes, heu tingut la clau per estar-hi mes a la Generalitat, pero us avaixeu els pantalons massa facilment, tal com diu un company "LES FALTA UN HERVOR".
Josep de Miralcamp
22/11/2010
Es un raonament impecable. Jo també votaré PSC. Desprès però caldrà que tots plegats fem una reflexió sobre els resultats siguin quins siguin.
abril
22/11/2010
Totalment d'acord amb el seu argument : y jo tan be votare PSC
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1