Dimecres, 24 de novembre de 2010 | 19:29
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

Zumosol

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
mila-arcarons
Zumosol
Mila Arcarons
23/11/2010 10:38
Avui he recordat a Mas i la seva boutade de fa uns dies. He recordat el seu acudit i concloc que fins i tot quan vol fer un acudit es descara. Tocava esplaiar-se, de manera pretesament graciosa, respecte a la presència de polítics de la resta de l’estat als actes electorals dels socialistes.

L’ha traït un cop més la seva fatxenderia vital. Ha titllat de “primos de Zumosol” a determinats polítics que han participat en actes lectorals socialistes.

Compte senyor Mas, perquè cal recordar l’anunci publicitari al que feu referència.

Ho faig tot seguit. Es veuen uns nens jugant. Un d’ells vol prendre per la força un entrepà - o qualsevol cosa - a un l’altre. El que se sent agredit diu: alerta que cridaré al meu cosí Zumosol . El reclam al cosí es fruit de la xuleria, la prepotència i l’amenaça violenta del que vol prendre una cosa a l’altre per la força.

Aquí tenim al veritable Mas. El nen fatxenda del pati de col•legi. El personatge que violenta els debats. La persona que no ha estat capaç de generar cap confiança i saber trobar complicitats.

Els estreteges convergents havien intentat dissimular aquesta actitud prepotent de Mas. No obstant , de tant en tant surt la seva vitalitat real. Una persona com ressentida perquè li han pres el paper i el país . Algú que espanta perquè vol aconseguir el que considera que és seu i en realitat és de tothom.

Sortosament Catalunya és plural. I sabem reconèixer a aquells que se la fan seva amb exclusivitat , enfront d’aquells líders que des de la seva posició són capaços de teixir complicitats amb la ciutadania i crear consensos amb els temes més transcendentals del país.

Recordis el paper de CiU en el debat dels pactes nacionals. Defugint qualsevol actitud de responsabilitat de país. Tacticisme de baixa volada i incapacitat d’assumir - i sumar – per abordar els reptes que governar un país comporta.

El Mas en estat pur ja ha aparegut. Vol desacreditar que altres polítics de la resta de l’estat comparteixen campanya electoral. Que farà si guanya - no ho creiem ni desitgem - i necessita els Zumosols per garantir-se una majoria?. Rebutjarà suports amb notari o sense?. Es quedarà sol – per la seva pròpia actitud - sense cap capacitat de generar acords de govern.

Segurament algú amb més seny hauria d’explicar-li que no es intentant ofendre als adversari d’avui - només és intentant,eh! - , que generarà confiança.

Acudit, doncs, que no fa gracia. I que retrata una vegada més a Mas.


Mila Arcarons
Diputada al Parlament de Catalunya
http://milaarcarons.blogspot.com
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1