Vota
Resultat:
9 vots
Salvador Cot | Actualitzat el 24/11/2010 a les 23:59h

Psè

Una enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) d'aquest mateix estiu situa l'independentisme en un 24'3 per cent del conjunt de la població catalana. L'estudi d'aquest organisme oficial utilitza criteris restrictius i només comptabilitza els que assenyalen la independència com a opció entre tot un seguit de possibilitats, no pas els que votarien sí en un referèndum d'autodeterminació que, raonablement, haurien de ser molts més.

En tot cas, aquesta quarta part de l'electorat veu acostar-se el 28N en completa perplexitat. Després de guanyar el carrer el 10 de juliol, les expectatives demoscòpiques són de davallada del nombre de diputats que s'adscriuran -nítidament- a aquesta opció. ERC patirà un daltabaix que oscil·la, segons els sondejos, entre cinc i tretze diputats, que no està gens clar que sigui compensat per l'entrada de Solidaritat o Reagrupament. Entre d'altres raons perquè presentar-se per separat és l'estupidesa més gran que es recorda en l'àmbit de l'independentisme català, que ja és dir.

D'altra banda, CiU reclama obertament la seva part del pastís, amb un líder que s'orienta en aquesta direcció, però sense acabar de concretar-ne l'abast estratègic. "Catalunya és com Lituània, però Espanya no és l'URSS", afirmava Jordi Pujol; "Jo sóc independentista, però CiU no", diu Artur Mas.

Per això la pregunta de moda en milers de converses a la família, la feina i el bar és "... i tu què votaràs?" i la resposta comença per "psè..."

COMENTARIS

+2
-1
SOLIDARITAT
Anònim, 25/11/2010 a les 10:29
amb CiU estem donant voltes sempre allà mateix,als catalans ens convé més o Solidaritat o Reagrupament, però cal pensar que Solidaritat està més ben posicionada i que te més projecció internacional
+1
-1
Ben fàcil
XavierV, 25/11/2010 a les 10:19
Els independentistes podem fer dues coses des d´avui fins el 28N: dir-nos cul
d´olla els uns als altres, la qual cosa satisfarà molt els unionistes que es miraran la carnisseria escarxofats en un sofà i amb un somriure als llavis, o votar Reagrupament o Solidaritat. Si ells no han volgut/sabut unir-se, unim-los nosaltres concentrant el vot en una sola llista per provincia: posem-hi el seny que els liders no hi han posat i votem Solidaritat a Barcelona i Reagrupament a Tarragona, Lleida i Girona. Sé que és dificil posar la gent d´acord però és una proposta en positiu, recull i concentra tot el vot possible, no va en contra de ningú i per tant potser més fàcil de que arribi a la gent. Cap vot perdut!!!
+3
-2
Després del psé
Marcel, 25/11/2010 a les 07:46
Després del psé ha d'arribar necessàriament un nom de candidatura independentista. Ni un sol independentista pot quedar-se a casa. El més important és això. Aquests quatre anys poden continuar essent de somni, com el temps d'Arenys de Munt cap aquí. Som-hi! Vegeu el bloc:
http://perabonspatricis.blogspot.com
+3
-3
Ara toca Mela
Margaritu, 25/11/2010 a les 07:45
Doncs a ca meu n'érem dotze, de militants d'ERC, i la iaia que era del Partit Espinaltià, i ara tots votarem CiU perquè ho diu en Madí.
+3
-5
Ara toca CiU
Margalida, 25/11/2010 a les 07:13
Tota la familia, inclós el fill petit que havia militat a ERC votarem CiU, i ho tenim decidit des de fa temps.
+3
-4
Jo ho tinc decidit
Anònim, 25/11/2010 a les 06:45
He decidit Reagrupament. Claretat i honestedat. No tan mediàtic com Laporta, peró els veig mes sòlids. Crec que a la llarga, triunfaran. Cal que estiguin presents en el Parlament per apretar a CIU cap a la sobirania.
+7
-4
Laporta
Guillem44, 25/11/2010 a les 01:31
Jo votaré en Laporta només per a veure com informen l'endemà La Vanguardia, El PSOEdico, Marca, ABC, etc. de la seva entrada al Parlament. No és cap secret que és la persona que més els treu la son.
+8
-4
Reagrupament
Anònim, 25/11/2010 a les 00:42
Si heu escoltat alguna xerrada del Jaume Fernandez o del Joan Carretero veureu que el que diuen no te res a veure amb els altres partits, idees clares i sense embuts, no com ciu i el seu si però no.....
+5
-3
Reagrupament. Ara si, ara toca
Anònim, 25/11/2010 a les 00:29
Doncs jo si que ho tinc clar. Per Catalunya, votaré Reagrupament!
+7
-3
Dubtes
Manel, 24/11/2010 a les 19:37
estic ben carregat de dubtes.,Normalment voto sempre a convergencia, pro aquesta vegada els veig ma segurs d'una victòria i de l'altre, l'influència d'unió,serà mès forta que mai.
La solució seria votar reagrupament, veig una gent neta que sap el que vol i coneix les seves posibilitats i diuen que en principi a la investidura, donarien suport al Sr Mas. també conpensarien, l'ala dretana d'unió. No ho tinc decidit encara.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Seguiment Nació Digital eleccions al Parlament
Les eleccions, al minut


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: