Vota
Resultat:
3 vots
Actualitzat el 25/11/2010 a les 00:01h

El futur no està escrit




El dia 28 novembre la ciutadania de Catalunya s'enfronta a una decisió crucial pel futur de les seves vides i de les generacions futures. Anar enrere, i tornar als 23 anys de les polítiques socials i econòmiques de dretes de CiU, o continuar en el camí iniciat pels governs plurals d'esquerres. Com en totes les eleccions, hi ha qui persegueix que les enquestes siguin qui sentenciïn, abans de votar, el resultat de les eleccions. Però no, el futur no està escrit i les eleccions les decidiran els catalans i les catalanes amb el seu vot.



Durant el set anys de governs d'esquerres s'han impulsat polítiques diferents a les que teníem amb CiU i el balanç és clarament positiu. S'han millorat els serveis públics bàsics, amb més mestres, més mossos i més metges. S'han ampliat les prestacions per fer front a la crisi. Per primera vegada Catalunya té unes polítiques de medi ambient, d'habitatge públic i de barris. S'han adoptat les mesures per no patir més sequeres i s'ha apostat pel transport públic. Ens han premiat internacionalment per la nostra política de participació i avui Catalunya ja compta amb una política de memòria democràtica que ha començat a saldar el deute històric amb aquells que van lluitar per la nostra democràcia i les nostres llibertats. Algunes d'aquestes polítiques només tindran continuïtat si continua un govern d'esquerres, per això cal que no guanyi la dreta, ni PP ni CiU.


Tot i la crisi institucional a que ens ha avocat la sentencia del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut aprovat pel poble de Catalunya, mai havíem gaudit d'un nivell tan alt d'autogovern i l'Estatut, cal recordar-ho, s'està desplegant des del primer dia. Hem aconseguit un acord de finançament just i traspassos tan importants com el de Rodalies. Cal però anar a una reforma constitucional en sentit federal i plurinacional i, com a primer pas immediat, hem d'exigir a l'Estat les modificacions legals necessàries per fer possible recuperar l'Estatut aprovat en la seva integritat.


Aquesta crisi fa encara més urgent la modernització ecològica de la nostra economia, ens hi juguem el nostre benestar i el del nostres fills però també la competitivitat de les nostres empreses. Cal implementar un pla de creació de nova ocupació en els sectors de polítiques socials i d'economia verda, apostant per aquells àmbits que siguin de difícil deslocalització. Hem d'avançar cap un model socialment just i ecològicament sostenible, i això només és possible amb una presència d'ICV-EUiA en el govern.



Proposem una sortida justa, solidària i ecològica a la crisi. Per això no pactarem amb la dreta, ni CiU ni PP. Buscarem sempre l'aliança de les forces d'esquerra. Volem combatre l'estat de resignació en què la dreta vol que s'instal·li la ciutadania i mobilitzar a tota aquella gent desencantada, aquells que precisament més estan patint la crisi econòmica. Hem de vèncer aquesta resignació i fer-ho és guanyar la dreta i els seus valors, i que també encarna Rodríguez Zapatero amb les seves retallades socials.



La gent d'esquerres, ens resignarem? Ens conformarem? Espero que no. El proper 28 de novembre el futur de Catalunya no el decideixen els mercats sinó la gent amb el seu vot.

Navega per les etiquetes

eleccions Parlament

Referències a Internet

eleccions

COMENTARIS

+0
-0
Aviat, ben aviat
Manifestat, 25/11/2010 a les 10:51
El futur sí que està escrit en el passat i és per això que la Nació Catalana tornarà a ser el que era, la millor Nació democràtica i próspera del món!
+0
-1
rumie-vos-ho a l'oposició
Anònim, 25/11/2010 a les 05:41
La cagues, Joanet. Només parles d'esquerres i de dretes però això ja no mola, al final tots foteu el mateix. Tens molta barra de dir "Per primera vegada Catalunya té unes polítiques de medi ambient, d'habitatge públic i de barris", és a dir que durant els 23 anys de CiU no vam tenir cap política d'aquestes? Els ciutadans no estem per la crítica fàcil i destructiva de sempre. Els de CiU han decidit fer una campanya en positiu i els ha sortit rodó: apreneu-ne.

Ara que estareu a l'oposició, a veure si canvieu de plantejament i sabeu captar millor la gent que es va decantant a favor de la independència: el vostre federalisme s'hauria de proposar per després de la independència, perquè abans no es pot fer.
+2
-2
Mira noi,
pepet grill, 25/11/2010 a les 00:48
primer dir-li que no he votat mai la seva formació política i seria una de les últimes coses que em plantejaria fer a la vida.

Sou i representeu el passat. Sou cadàvers polítics que espero mai més torneu al Govern de al Nació. Heu estat nefastos en un dels punts clau que té el minso autogovern de Catalunya, la seguretat i el cos encarregat de mantenir-la, els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional Catalana.

El que va ser el teu cap polític, ha estat el més penós dels consellers de l'anomenat Tripartit 2.0. I només havíeu de gestionar i dirigir el Departament.

Deixo al marge el conseller Baltasar, que d'aquest es podria escriure un llibre sencer al capdavant del Departament de Medi Ambient.

Costarà tornar les aigües al seu cabal i que els policies puguin desenvolupar la seva feina amb la mínima tranquilitat jurídica.
Els policies catalans que conec estan que trinen amb els comandaments i la direcció política. Per dir-ho finament, us detesten.
Pensen que sou el pitjor que els ha pogut passar des de la seva recuperació per part del Govern de la Nació.

Només heu fet que posar traves a la tasca policial. I per últim, el seu excap els ha imposat un "codi ètic" sectari i ideològic que no professional o deontològic.
Ha estat el punt i final a tants i tants insults de la seva formació política i els vostres cadells vers el cos de policia més modern de la península ibèrica.

L'heu posat a nivell de la policia espanyola i li heu fet molt de mal.
I no només la policia. També heu malmés el Cos de Bombers de la Generalitat.

Heu col·locat els camarades del partit enlloc de primar la qualitat del comandament. L'exemple és la plaça creada a mida per a Rafael Olmos. L'escàndol que heu provocat us hauria de passar factura però no passarà. Pots estar ben tranquil que tens l'escó assegurat al Parlament Nacional.

Podràs seguir impartint "eco-doctrina" des de l'hemicicle.

La llàstima és que encara ens vulguis vendre la "moto" (mentida) del federalisme. La majoria de l'electorat català ja no us creu. Heu donat proves evidents que no teniu credibilitat, cap.

Bona nit

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Joan Herrera
Cap de llista d'Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) per Barcelona


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: