El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha equiparat aquest dimecres José Montilla amb l'entrenador del Reial Madrid, Jose Mourinho, i Artur Mas amb Josep Guardiola, després que el socialista ataqués el convergent per la seva actitud sobre el cara a cara. 'El candidat Montilla em recorda a Mourinho, aquell entrenador que critica a l'altre entrenador que fa la feina ben feta, que s'esforça i que no respon a les crítiques de Mourinho', ha argumentat en un míting a Girona davant de més de 1.500 persones que s'han reunit a la carpa de CiU. El democratacristià ha advertit Montilla que no busqui la desunió a CiU, perquè Mas i Duran són dues cares de la mateixa moneda.

Duran ha centrat la seva intervenció a Girona en carregar contra el candidat del PSC, José Montilla. Ha començat lamentant que el socialista acusés Mas de prepotència i d'arrogància per la seva actitud amb el cara a cara.

Aprofitant que el clàssic entre el Barça i el Madrid és precisament l'endemà de les eleccions, el líder d'UDC ha indicat que Montilla li recorda a Mourinho, 'aquell entrenador que critica l'altre entrenador que fa la feina ben feta, que s'esforça i que no respon a les crítiques de Mourinho, i que el que li importa és que els seus jugadors tinguin una clara consciència d'equip i de tirar endavant'.

Continuant amb el símil, ha subratllat que el Josep Guardiola de CiU és Artur Mas, 'que no ha entrat en el joc de les crítiques, el que ha desitjat que l'equip tingués moral de victòria, el que farà el possible per guanyar la lliga el 28-N'.

S'ha referit, a més, a unes declaracions de Montilla en què afirma que es fia més de José Luis Rodríguez Zapatero que d'Artur Mas. 'Jo crec que és l'únic que queda que se'n fia de Zapatero. Allà amb Montilla', ha ironitzat.

En la mateixa entrevista, publicada per 'La Vanguardia, Montilla, segons Duran, 'buscava les pessigolles' entre CDC i UDC'. 'La fortalesa del tàndem de CiU, que ningú hi jugui, perquè aquesta vegada, en el futur, com de fet en el passat si ho comparem amb d'altres, serem imbatibles', ha avisat, assegurant que Mas i Duran són 'dues cares de la mateixa moneda'.

També ha replicat les acusacions de Montilla en què assegurava que Duran a Madrid es dedica a estar 'bé amb els despatxos i amb el lobby dels empresaris'. 'Sí, CiU és un lobby, un lobby en defensa dels interessos de Catalunya', ha exclamat, afegint que també ho és en defensa de la família, dels autònoms i dels discapacitats, entre d'altres. Ha afegit que ja li hagués agradat haver-se trobat alguna vegada al seu costat els 25 diputats del PSC fent de lobby en favor de la defensa dels interessos de Catalunya.