La companyia catalana Ratlles i Copets preveu tancar l'exercici 2010 amb un xifra de vendes per sobre dels 4 milions d'euros, un 10% més de facturació respecte l'any passat. L'empresa ha superat els 8.000 aparells aparells venuts gràcies a la creixent consciència de l'estalvi i la reducció de la despesa familiar com a conseqüència de la crisi.

Ratlles i Copets, amb seu a l'Hospitalet de Llobregat, ha basat les seves vendes en el concepte 'outlet' amb descomptes que oscil·len entre el 35% i el 80% per sota del preu del mercat, en funció de l'aparell i el cop rebut. Un mes abans de tancar l'exercici i sense comptar amb les vendes de la campanya de Nadal i rebaixes, l'empresa preveu, a més, sumar un altre creixement del 10% el proper any 2011 gràcies a la venda on-line (www.costbasic.com).

El de Ratlles i Copets és un nou cas de negoci revifat pel context de crisi econòmica, tot i que compten amb una trajectòria professional de 25 anys d'experiència en el sector. "L'outlet' és un negoci que va estar en auge a partir dels 90, en part gràcies a la crisi de principis de dècada, i que ara guanya mercat gràcies a aquesta nova recessió", reconeix Miquel Cortada, director gerent.

La bona marxa de l'exercici ha fet possible també l'increment d'un 10% de la plantilla, arribant als 40 treballadors. El model es basa en oferir als clients una gamma de productes totalment nous que presenten algun tipus d'anomalia com ara un embalatge defectuós o petits cops estètics a la xapa. "De vegades la gent ni tan sols troba el defecte, perquè són copets petits o ratllades que no es veuen i, fins i tot, defectes d'embalatge que el comprador no aprecia", explica Cortada.

Compradors amb consciència d'estalvi

Tot i així, tots els aparells conserven intactes les seves funcionalitats i compten amb la garantia del fabricant de 2 anys. "Són productes totalment vàlids que mereixen una segona oportunitat al mercat més enllà del copet antiestètic", explica Cortada. Al marge de la reducció de la despesa familiar, l'augment de la cultura de l'estalvi i la sostenibilitat ha conduït als compradors cap a aquest tipus d'establiment.

Sobre Ratlles i Copets

Ratlles i Copets es una empresa catalana que ha basat el seu negoci en la logística inversa del sector d'electrodomèstics i ofereix per sota del preu de mercat -fins a descomptes del 35%- aparells nous però afectats per 'tares'. Actualment, tenen la seu i botiga de 400 m2 a l'Hospitalet de Llobregat i compten també amb presència a Sevilla sota la marca Stocks Factory.