Dijous, 25 de novembre de 2010 | 19:07
Vostè es troba a: Inici > Cultura >

Carulla guanya les eleccions i promet una etapa 'daurada' per al Palau

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Ha superat amb claredat a Enric Enrech
Carulla guanya les eleccions i promet una etapa 'daurada' per al Palau
Cultura 25/11/2010 09:04
Els socis de l'Orfeó Català-Palau de la Música han escollit a Mariona Carulla nova presidenta de la institució amb 579 vots. Carulla assumeix així el càrrec que ha exercit de forma provisional per la dimissió de l'expresident, Fèlix Millet, acusat pel desfalc del Palau.
9carulla
L'únic candidat opositor, Enric Enrech, ha obtingut 260 vots. En total han votat un terç dels 1.660 socis amb dret a vot que té l'entitat, amb 1.770 associats en total. Han votat per correu 567 socis, i han acudit a l'assemblea al voltant de 400. Per votar, havien de tenir més de dos anys d'antiguitat i estar al dia en el pagament de les seves quotes.

Abans de procedir a la votació, Carulla ha pronunciat un discurs en el qual ha lamentat els "atacs personals" d'Enrech durant la campanya, i l'ha acusat d'haver perdut el respecte als socis. Carulla serà presidenta fins a 2014.

Carulla ha assegurat que comença un "nova etapa", i anunciat que el primer que farà serà reunir-se amb els treballadors del Palau per agrair l'esforç realitzat en període electoral. En les pròximes setmanes es reunirà amb les empreses patrocinadores i els mecenes. "Tenen tota la garantia de que les seves aportacions serà ben gestionades, des del rigor i la transparència", ha dit.

Més endavant es reunirà amb els membres del Consorci -Generalitat, Ajuntament de Barcelona i Ministeri de Cultura - i amb els cors, "perquè continuïn sent l'autèntic cor del Palau", i ha quedat a disposició dels socis. "Espero que aquestes eleccions serveixin per unir a tots els socis i iniciar una època daurada de tota la institució", ha remarcat.

La proposta estrella amb la que Carulla es va presentar a les eleccions va ser crear una estructura jurídica única per a que les tres institucions del Palau de la Música -Orfeó, Consorci i Fundació- tinguin un mateix pressupost i una sola plantilla, cosa que hauria de facilitar la transparència en la institució. També ha promès la creació d'un codi ètic i la figura del 'síndic del soci', càrrec que ostentaria Josep Lluís Vilaseca Guasch.

Tot i que Carulla promet transparència i posa com a exemple de les seves paraules la gestió que ha fet en els últims mesos, el seu rival, Enric Enrech, ha acusat Carulla de no tenir interès en què la institució millori en aquest apartat.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1