Dijous, 25 de novembre de 2010 | 18:58
Vostè es troba a: Inici > Societat >

L'hivern s'avança a Espanya

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Entra una onada d'aire polar per l'Oest de la Península
L'hivern s'avança a Espanya
Societat 25/11/2010 09:28
Una massa d'aire polar, "molt fred" arriba aquest dijous a Espanya i afectarà a tota la Península amb un descens general de les temperatures i, "especialment" a la meitat nord, on s'espera que la cota de neu caigui fins als 500 metres d'altura, segons l'AEMET.
onada fred gran
Així, el portaveu de l'AEMET, Ángel Rivera, ha assenyalat que el temps tindrà aquesta setmana una "evolució complexa", sobretot a partir del dijous, ja que entrarà sobre bona part d'Europa una massa d'aire polar, "molt fred", que començarà per les illes britàniques i s'estendrà a França i Centre Europa i que afectarà a Espanya "de reüll" a partir del dijous, ja que serà el seu extrem sud el que avanci cap a la Península i afecti el terç nord peninsular.

A aquesta situació se suma una borrasca feble que està afectant a la meitat sud amb pluges i alguns ruixats i que ha provocat una suavització de les temperatures, sobretot les mínimes, que es perllongarà fins demà al mig dia, quan "començarà a afeblir-se".

Un total de 17 províncies d'Aragó, Canàries, Cantàbria, Castella-Lleó, Catalunya, Navarra i País Basc es troben en alerta per pluges i nevades i el risc més elevat és per a Cantàbria, Navarra, Àlaba, Guipúscoa, Biscaia i Astúries.

Tot i que al Pirineu les nevades començaran a caure aquest mateix dijous, el fred més intens no arribarà a Catalunya fins al divendres, incrementant-se tant el fred com les precipitacions de cara al cap de setmana.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1