Dijous, 25 de novembre de 2010 | 18:53
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

Prou d'odis

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
JOSEP PONS
Prou d'odis
Josep Pons
24/11/2010 09:50
És evident que cada vegada es generen més fàcilment climes de crispació, quan no de violència, fins i tot odis absurds.

El fair play, el sentit comú i l'ètica caballeresca de sa esperit competitiu brillen per la seva absència.

Són massa els que des dels escenaris de la repercussió mediàtica manipulen i tergiversen la realitat exposant exactament el que els més descerebrats aficionats volen llegir o sentir, no importa la veritat, l'objectiu és conduir i manipular a la gent poc informada –que és la majoria- o sense criteri esportiu, cap als camins de l'enfrontament, la visceralitat i l'antagonisme que acaba desembocant cada vegada més en un autèntic irracional odi.

Què ocorre? Hem perdut el sentit comú? S'ha instal·lat la irracionalitat, l'actitud primària i la vulgaritat en massa importants fòrums d'opinió?

La història ens demostra clarament com de fàcilment manipulables són les masses, fins a conduir-les als més despietats actes de violència i fins i tot crueltat, amb els que difereixen de les seves idees.

Per tant crec que ha arribat el moment que les persones que estimem el concepte competitiu, però noble i ple de sa esperit esportiu, sense odis ni antagonismos, fem sentir la nostra veu per dir, n'hi ha prou de manipulacions! encara que estan embenen molt més… i n'hi ha prou d'enfrontaments irracionals.

No permetem que als nostres joves se'ls inculquin aquestes perverses fòbies fomentades en la falsa creença que nosaltres som el bons i els rivals els dolents.

Els que tenim experiència, memòria i hem viatjat i conegut diverses cultures, sabem que en tots els grups existeixen els bons, els dolents i els regulars, el contrari és pura manipulació. No ens deixem manipular.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1